İYİ Parti Antalya Kalkınma Politikaları Başkanı Tayfun Tozluyurt, 2021 yılındaki çalışmalarını değerlendirmek üzere İl Başkanlığı’nda Kalkınma Politikaları ilçe başkanları ile bir araya geldi. İYİ Parti Genel Merkez Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya’nın da katıldığı programda, 2022 yılında yapılacak çalışmalar da masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Antalya Kalkınma Politikaları Başkanı Tayfun Tozluyurt, “2021 yılı içerisinde 'Türkiye, paylaştıkça eşitlenecek, eşitlendikçe büyüyecek!' sloganıyla açıklanan Rüzgargülü Projesi’ni anlatmak için 19 ilçemizi ziyaret ettik. Projemizin detaylarını ve üyelerimizin vatandaşlarımıza daha sağlıklı bilgiler verebilmesi için toplantılar gerçekleştirdik” diye konuştu.


    Sağlıktan eğitime, istihdamdan yerel ekonomiye, yoksulluktan gelir eşitsizliğine kadar, Türkiye’nin en can alıcı sorunlarına parmak basan çok yönlü bir kalkınma projesi olan Rüzgargülü’nü anlatan İYİ Parti Genel Merkez Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya, projeye önderlik eden Genel Başkan Meral Akşener ve Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale’ye teşekkür ettiğini söyledi. Başkan Kaya, “Rüzgârgülü’yle yalnızca okullaşma oranını yükseltmekle kalmayacağız. Öğrencilerimizin, mevcut başarılarını da artıracağız. Rüzgârgülü Projesi yalnızca çocuklarımızın sağlıklarını ve eğitimdeki başarılarını geliştirmekle kalmayacak, bunun yanında istihdamı da artıracak. Rüzgârgülü Projesi’ni uygulamaya geçirdiğimiz anda 303 bin yeni iş imkânı ortaya çıkacak. Bu yeni iş imkânlarının, yüzde 78’inde, kadınları istihdam ettiğimizdeyse şu an işsiz olan, 236 bin kadın, iş sahibi olacak. Rüzgârgülü Projesi’yle; yoksulluğu ve gelir eşitsizliğini de azaltacağız. Ülkemizde aileler, artan gelir eşitsizliği ve yoksulluk altında çocuklarını okutmaya çalışıyor. Ne yazık ki bugün Türkiye’de, her 3 çocuktan 1’i, yoksullukla ve yoksunlukla mücadele ediyor” dedi.

NASIL DOYURACAKLARINI DÜŞÜNMEYECEKLER

    Başkan Kaya, “Rüzgârgülü Projesi, yoksulluk ve gelir eşitsizliği üzerinde nakit transfer programlarına benzer bir etki yaratacak. Çünkü artık aileler, çocuklarını, kahvaltı ve öğle yemeğinde nasıl doyuracaklarını düşünmek zorunda kalmayacaklar. Bilecekler ki; Yavruları, gittiği okulda ihtiyacı olan proteini ve vitamini alıp, karnını doyuruyor. Bu da, çocuğu olan ailelere, çocuk başına, yıllık 1000 Lira yardım yapılması ile eşdeğer bir destek, anlamına gelecek” dedi.

    Program Antalya Kalkınma Politikaları Başkanı Tayfun Tozluyurt’un organize ettiği pasta kesimi ile sona erdi.


Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim