Akdeniz Üniversitesi’nde 2021 yılının değerlendirildiği Tıp Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Atatürk Konferans Salonu’nda yapılan Akademik Genel Kurul Toplantısı’na Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.


ZORLUKLARLA MÜCADELE ETTİK

    Konuşmasına 1.5 yıllık görev süresini değerlendirerek başlayan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Göreve geldiğimizde öncelikle Covid-19 pandemisinin yarattığı zorluklarla mücadele ettik. Covid’in birkaç yönü vardı. Bunlar sağlık, ekonomi ve eğitim. Bence pandemide Akdeniz Üniversitesi iyi bir sınav verdi. Hem sağlık ve tedavide hem eğitimde hem de ekonomik olarak çalışanlarımızı desteklemek açısından ben iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Bu açıdan çok teşekkür ediyorum hepinize hep beraber yaptık bunu” dedi.


ÇİFT AKREDİTELİ TEK FAKÜLTE

    İlk günden buyana akreditasyon süreci için yoğun mesai harcadıklarını belirten Rektör Özkan, “Bu yoğun ve meşakkatli sürecin sonunda 54 üniversite içerisinden sadece 9’u akredite olmaya hak kazandı. Biz Tıp Fakültesi olarak çift akredite olan bir fakülteyiz. Bu anlamda hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizim önümüzde rehberlik edecek en standart unsur akreditasyon” diye konuştu. Rektör Özkan, uzaktan eğitim konusunda da Prof. Dr. Murat Turhan sayesinde uzaktan eğitimi başarıyla yürüttüklerini, bu sistemin YÖKAK’ta da çok ciddi puanlar alarak örnek gösterildiğini ifade etti.


YENİ EĞİTİM MODELİNİ ANLATTI

    Rektör Özkan, Tıp Fakültesi’nde uygulanması hedeflenen yeni eğitim modeliyle ilgili de bilgi verdi. Rektör Özkan, “Hekimlik mesleği pratiğindeki gibi semptom bazlı eğitim müfredatını getirmek istiyoruz. Öğrencilerimizin daha ilk yıllarından itibaren vakalar ve semptomlar üzerinden eğitim görecekleri bir sisteme geçmeyi düşünüyoruz. Hazırlık süreci meşakkatli ve bildiğimiz klasik eğitimden farklı bir eğitime geçiş söz konusu. Hedefimiz öncelikle çok sağlam doktor yetiştirmek. Bununla beraber TUS’ta iyi derece yapan ve alanlarında öncü bilim insanı yetiştirmek istiyoruz. İnşallah bu sistemle Nobel ödülü alan öğrenciler çıkacaktır” şeklinde konuştu.


EN YAVAŞ HAREKET EĞİTİMDE

    Ayrıca online sınavlar için tabletler, simülasyon laboratuvarları gibi yeni düzenlemelerle tıp eğitimini çağı yakalayacak seviyede daha da güçlendireceklerini ifade eden Rektör Özkan, “Ben burada çok iyi öğretim üyeleri görüyorum ama daha iyi olmamız gerekiyor. Bu kadar hızlı giden bir dünyada en yavaş revize olan en yavaş hareket alanı bulan şey belki de eğitim. Ama biz bunu Akdeniz Üniversitesi olarak günün şartlarına adapteye adayız.” dedi.

                                                                      

Akdeniz Gerçek Haber Merkezi 

Editör: TE Bilisim