Tüm Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Songül Başkaya’yı ziyaret etti. Başkan Mustafa Ayar’a Örgütlenme Sekreteri Mehmet Şerif Özdemir eşlik etti. Başkan Mustafa Ayar konuşmasında, “Son yıllarda özellikle emekliler açlığa mahkûm edilmiş durumda. Ücretleri sürekli baskı altına alınıyor” dedi.



“ÜCRETLER BASKI ALTINDA”

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 11 Aralık Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yapacakları bilgisini paylaşan ve emeklinin durumuna dair açıklama yapan Tüm Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, “Son yıllarda özellikle emekliler açlığa mahkûm edilmiş durumda. Ücretleri sürekli baskı altına alınıyor. TÜİK’i görüyoruz. Bağımsız hocalarımızın yaptığı araştırmaya göre yüzde 50’nin üzerinde enflasyon varken emeklilerin işçilerin ücretlerini baskı altında tutmak için güdümlü olarak yüzde 20 yüzde 21 gibi enflasyon rakamları açıklıyorlar. Biz TÜİK’in nasıl çalıştığını biliyoruz. Ama bütün bunlar değişecek” diye konuştu.

 

“GEÇİNMEK MÜMKÜN DEĞİL”

“Antalya bir emeklilik kenti” diyen Başkan Ayar, “224 binin üzerinde Antalya’da emekli var. Türkiye genelinde ise 13,5 milyon emekli var. Bunun 8 milyonu, 2 bin Türk Lirası’nın altında maaş alıyor. Artık öyle bir baskı yaptılar ki geçinmek mümkün değil. Biz Tüm Emekli-Sen olarak Antalya’daki Türkiye’deki emeklilerin sorunlarını gündeme taşımakta kararlıyız. 11 Aralık’ta tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya’da da saat 14.00’te Attalos Heykeli önünde kitlesel bir basın açıklaması yapacağız. Ziyaretlerimizde sendikalarımız, siyasi partilerimiz hatta ve hatta aynı iş kolunda bulunan sendikalarımızla ile görüşüldü. Sendikalarımız ayrı olsa da güç birleştirip bu ablukayı dağıtalım diye çağrımız var. Umarım bu dayanışma çağrımıza birleşik mücadele çağrımıza olumlu yanıt alırız” ifadesini kullandı.

 

Fadime YİĞİT

 

Editör: TE Bilisim