Antalya Barosu Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi M.S.T’nin vahşice katledilmesi, sebepleri ve sonuçları itibari ile suskun kalınamayacak kadar vahim bir olaydır. Meydana gelen olaya ilişkin soruşturma ve kovuşturma aşamalarının Antalya Barosu tarafından titizlikle takip edileceğini, gerekli araştırmanın yapılmasının ardından sorumluluğu olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” denildi.

 

“ÖĞRENCİLER GÜVENSİZ YURTLARDA BIRAKILMAMALI”

Antalya Barosu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:Antalya İlim ve Kültür Derneği'nin (Alim Derneği) öğrenci yurdunda aşçı İ.G’nin Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi M.S.T’yi vahşice katletmesi, sebepleri ve sonuçları itibari ile suskun kalınamayacak kadar vahim bir olaydır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sının 2. maddesinde “Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir” hükmü düzenlenmiştir. Sosyal devlet ilkesi gereğince, devletin tüm bireyleri koruyup gözetme yükümlülüğü mevcuttur. Neredeyse her ilçede fakülte ve meslek yüksekokulu açmak, tek başına övünülecek bir durum değildir. Bu üniversiteleri kazanan gençlere, sağlıklı ve güvenli bir eğitim ve barınma ortamı da sağlanmalıdır. Üniversiteyi kazanan öğrenciler, çeşitli ideolojik gruplara, tarikat ve cemaatlere bağlı denetimsiz, güvenliği yeterince sağlanamayan yurtlarda kalmak zorunda bırakılmamalıdır.”

 

“MEVCUT YURTLAR DENETLENMELİ”

“Bu vesile ile benzer olayların yeniden yaşanmaması açısından öğrencilerin barınma imkanlarının sağlanması, mevcut yurtların yasal mevzuata uygun olarak denetiminin sağlanması için ivedilikle çalışmalara başlanması gerekmektedir. Meydana gelen olaya ilişkin soruşturma ve kovuşturma aşamalarının Antalya Barosu tarafından titizlikle takip edileceğini, gerekli araştırmanın yapılmasının ardından sorumluluğu olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı saygılarımızla kamuoyuna bildiririz.”

 

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim