İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik Fakültesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği mezunu Sedanur Şen (25), 15 Temmuz 2018 yılında memleketi Antalya’ya geldi. Bir havayolu şirketine iş başvurusunda bulunan Sedanur Şen, bir taraftan da otomasyonla ilgili bir proje üzerinde çalışıyordu. Bu projede daha aktif olabilmesi için Konyaaltı’nda bir İngilizce kursuna kayıt yaptırdı. 26 Temmuz günü Şen, Ahatlı Mahallesi Ulusoy Caddesi üzerinde yaya olarak İngilizce kitaplarını almak üzere ablasının evine geçerken ekmek kamyonetinin çarpması sonucu ağır yaralandı. Ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan genç kız 15 gün ölüm kalım savaşı verdi. 41 gün yoğun bakım sürecinden sonra Şen, 6 ay kadar yatalak bir şekilde yattı. Hafızasını kaybeden genç mühendis, bazı şeyleri tekrar hatırlamaya başladı. Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde eğitime başlayan Şen’e doktorlar ‘zihinsel engelli ve bedensel engelli’ raporu verdi.

Genç kız ise azmi ile tüm bu raporları çürüttü. 3 yıldır aldığı tedavi ve azmi ile herkesi kendine hayran bırakan Sedanur, felcinin büyük bir kısmını yendi. Hafızası da yavaş yavaş yerine gelen Sedanur, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Evde zihinsel çalışmalar ve puzzle yapan Şen, akıcı bir şekilde matematik problemleri de çözüyor. Genç mühendisin şimdiki hedefi alanında bir iş sahibi olabilmek.

  

 “AZMETTİM, BAŞARDIM”

  Kendisini engelli gördüklerini belirten Sedanur Şen, “Doktorlar yaşamaz demiş. Uyandığımda sadece alo diyordum, hafızam gitmişti. 5 ay böyle devam etti. Çok azmettim, başardım. İnşallah ilerleyeceğim. Türkçe-İngilizce çalışıyorum. Yılmamam lazım. Beni engelli gördüler. Ben başardım” diye konuştu.

  

  “BÖYLE BİR AZİM KİMSEDE YOK”

  Sedanur'un gittiği özel eğitim merkezi öğretmeni Algın Cemiloğlu, “3 yıldır beraber çalışıyoruz. Neredeyse felci tamamen düzeldi. Seda çok güzel bir mücadele verdi. Şu an çoğu şeyi hatırlıyor. Mesleğine dair bilgilerini hatırladı. Seda’ya zihinsel engelli ve bedensel engelli raporu verdiler. Şu anda da gerekli testler uygulandığında bunun boşa çıktığı belli oluyor. Böyle bir azim gerçekten yok” ifadelerini kullandı.

 (İHA)

Editör: TE Bilisim