Antalya’da yaşayan 24 yaşındaki Dilara Kalay, geçtiğimiz yıl İstanbul’da Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümü'nü başarı ile tamamladıktan sonra memleketine geri döndü. Ortaokul yıllarında taksi şoförü babasından öğrendiği şoförlüğe ilgi duyan Kalay, kendi mesleğini yapmak yerine baba mesleği taksicilik yapmaya başladı. Çevresinden de büyük destek gören genç kız, kısa sürede birçok kişi tarafından tanınır oldu. Durak arkadaşlarının da tam desteğini alan Kalay, zaman zaman günde 200 kilometre yol gittiğini de belirtti.

 

  “KEYİF ALARAK ÇALIŞYORUM”

  Dilara Kalay, taksiciliğe başlama öyküsünü “Aslında planlarım arasında bu yoktu, bir anda oldu. Araç kullanmayı ortaokuldayken babam öğretti. 18 yaş doğum günümde ehliyetimi aldım. Bu işe başlarken ailem başta tedirgin oldu ama sonra desteklediler. Onların desteği ile, çok keyif alarak yapıyorum bu işi. Sabahları babam çalışıyor, Ben öğleden sonra geliyorum. Akşam 19.00 gibi eve gidiyorum. Hava karardıktan sonra pek yapamıyorum” sözleriyle anlattı.

Sabah hazırlanmasının uzun sürdüğünü belirten Kalay, “1.5 saate yakın sürüyor. Kendimden ödün vermiyorum. Bir işe nasıl gideceksem buraya da o şekilde geliyorum. Sabah durağa gelir kahvemi içerim, sonra işime başlarım. Bir günün nasıl geçtiğini gerçekten anlamıyorum. Yolcularla sohbet ederek keyifli çalışıyorum” dedi.

 

“KADIN YOLCULAR GÜVEN DUYUYOR”

  Kalay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben sırf kadın olduğum için belli bir saatten sonra tehlike oluyor. Keşke bu tehlikelerin hiçbirisi olmasa da ben çalışsam. Hava kararınca arkadaşlarıma konum atıyorum. Onlar bana destek veriyor. Taksicilik yapmak için çevremden bir tepki almadım. Benim için güzel bir meslek. Ulaşım için navigasyonu kullanıyorum. Binenler de çok yardımcı oluyor. Gideceğim yeri bulamadığım zaman tedirgin oluyorum .Uzun mesafe yolcularım da oluyor. Çok arkadaş edindim bu iş sayesinde. Kadınlar kendilerini çok güvende hissettiklerini söylüyorlar. Taksi şubemiz meşhur oldu. Erkek yolcularımız da destek veriyor.”

 


  "DURAĞIMIZIN GÜLÜ DİLARA"

  Genç kıza destek verdiklerini belirten bir başka taksi şoförü Batuhan Korkmaz, "Durağımızda bir kadının çalışmasından ötürü çok mennunuz. Kalbi çok temiz bir insan. Bence kadınlar bu konuda biraz daha atik olmalılar. Kadınlar her işi yapabilir. 17 erkek arkadaşımız var bir de durağımız gülü Dilara var" dedi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim