Antalya Gazete Bayii, Büfeciler, Kantinciler, Kuruyemiş İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen sorunlar ve çözüm önerileri toplantısı Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliğinde İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Varol, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Ünal, Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, Kantinlerden Sorumlu Şube Müdürü Sevim Baysal Ve Kantin işletmecisi esnafların katılımlarıyla gerçekleştirildi.  

 

AESOB ve Antalya Gazete Bayii, Büfeciler, Kantinciler, Kuruyemiş İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adlıhan Dere, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin her daim çözüm odaklı yaklaşıp esnaf ve sanatkarlara destek olduğunu belirtti. Pandemi sebebiyle 2 yıldır okulların kapalı kalmasıyla birlikte kantinci esnafın zor günler geçirdiğini belirten Dere “18 Ay boyunca hiç iş yapamayan kantinci esnaflarımız çalışanlarını mağdur etmemek için işten çıkarmadılar. SGK ve BAĞ-KUR primlerini ödemeye devam ettiler. Gideri çok, kazancı yok esnafımızın kredi kartları patladı ve kredi notları düştü. Bu sebeple bankalar kantinci esnafımıza kredi vermemeye başladı” dedi.


ESNAFIMIZIN YÜZÜ GÜLMEYE BAŞLADI”

Esnafın çözüm odaklı olduğunu belirten Dere, “Antalya Gazete Bayii, Büfeciler, Kantinciler, Kuruyemiş İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı olarak elimizden geldiğince kantinci esnafımıza yardımcı olmaya çalıştık.  Ben ayrıca S.S. Kepez Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanıyım. İmkanlarımız dahilinde mümkün olduğunca buradaki kantinci esnaflarımıza krediler ile destek verdik. Bu konuda devletimiz de esnaf ve sanatkarlarımızın yanında oldu. Pandemi döneminde hükümetimiz esnafımıza 25 bin TL can suyu kredisi ve birçok hibeler verdi. Okullarımız açılınca esnafımızın bir nebze de olsa yüzü gülmeye başladı” diye konuştu.


“SIKINTI YAŞAMANIZI BİZ DE İSTEMEYİZ”

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ise, “Hepimiz büyük bir ailenin parçalarıyız. Olumlu yaklaşıp çözüm odaklı olmalıyız. Kantin işletmecisi esnaflarımızın sıkıntı yaşamamasını bizler de isteriz. Bizim üstümüzdeki sorumluluk çok büyük. Her gün 475 bin çocuğu ailesi bizlere emanet ediyor. İnanıyorum ve güveniyorum ki siz değerli esnaflarımızda aynı özveriyle yaklaşıp kendi çocuklarınıza gösterdiğiniz hassasiyeti diğer öğrencilere de gösteriyorsunuz” diyerek kantinci esnafın taleplerinin değerlendirileceğini ve bu konular ile ilgili kanun, yönetmelik ve genelgeler doğrultusunda çözüm bulacaklarını beyan etti.  (İHA)

Editör: TE Bilisim