Eğitim-İş’in etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Eğitim-İş sendikamızın kuruluşunun 16. yılını kutlamak için bir araya geldik. 17 Ekim Pazar günü konfederasyonumuzca Ankara’da gerçekleştireceğimiz miting sebebiyle bu yıl kutlamamızı 2 gün öne çekerek yapmaya karar verdik. Bugün burada bizimle olan milletvekillerimiz, siyasi parti yöneticileri, ADD Başkanı, sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri ve tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz” denildi

“ÇİZGİMİZDE EN UFAK BİR SAPMA YAŞAMADIK”

    Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Eğitimde gericiliğe, bölücülüğe ve ırkçılığa hayır diyerek çıktığımız bu yolda çizgimizde en ufak bir sapma yaşamadan laik, çağdaş, bilimsel, parasız ve karma eğitimi savunmaya devam ettik, bundan sonrasında da aynı şekilde devam edeceğiz. Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyet kazanımlarını benimsemiş eğitim ve bilim emekçileri olarak inandığımız değerleri, doğru bildiklerimizi korkusuzca söylemeye devam edeceğiz.”

“PARASI OLANLAR KALİTELİ EĞİTİM ALIYOR”

    “Eğitim-öğretimin bugün getirildiği hale bakarsak sendikamızın ne kadar haklı bir mücadeleye giriştiğini net bir şekilde görebiliriz. Eğitim kurumlarımızda deyim yerindeyse cirit atan cemaat ve tarikatları gördükçe bilimsel eğitime ne kadar ihtiyacımız olduğu gerçeği ortaya çıkmaktadır. Özel okul sayılarının katlanmasıyla da artık sadece parası ve imkanı olanların kaliteli bir eğitim alması gibi bir gerçekle yüz yüzeyiz. Eğitim ve bilim emekçilerinin durumları ise hem maddi hem de manevi anlamda içler acısıdır. Yıllardır her ortamda ifade ettiğimiz, kronikleşmiş sorunların bırakın çözülmesini bu konularda adım bile atılmamıştır.”



“BİNLERCE ARKADAŞIMIZ ARAMIZA KATILDI”

    “İşte bu sebeplerle 17 Ekim 2005 tarihinde bir avuç eğitim ve bilim emekçisi ile çıktığımız bu yolda her yıl binlerce arkadaşımızın katılmasıyla Eğitim-iş sendikamız eğitim çalışanlarının gerçek yeri ve temsilcisi olduğunu, doğru adres olduğunu ortaya koymuştur. Özellikle bu Ağustos ayında yaşanan ve her zaman olduğu gibi kamu çalışanları açısından yine hüsranla sonuçlanan Toplu İş Sözleşmesi sürecinden sonra sendikamıza deyim yerindeyse bir akım olmuş ve binlerce arkadaşımız aramıza katılmıştır. Bu sürecin daha da hızlanarak devam edeceğini ve yetkili sendika ve konfederasyon olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğimizi öngörüyoruz. Yaşasın Eğitim-İş. Yaşasın örgütlü mücadelemiz.”

 





Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

                       

Editör: TE Bilisim