Antalya genelinde eğitim–öğretim alanında kalite ve niteliği artırmak amacıyla; akademik başarı, değerler eğitimi, sosyal–kültürel–sportif ve sanatsal faaliyetler ve okul–toplum–aile ilişkilerini temel alan Eğitim Çalıştayı” Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi. İl genelindeki birçok paydaşın katıldığı toplantıya Vali Yazıcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Akademisyenler, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Sendika temsilcileri ve Veliler katıldı.


    Antalya Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Eğitim Çalıştayının amacı; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin seviyelerine ve sosyo-kültürel yapılarına uygun, millî ve evrensel değerlerle bağdaşır nitelikte topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

‘OKULLARA İYİ KÖTÜ AYRIMI YAPILMAMALI’

    Okulların başarı derecelerine göre sıralanmalarına karşı olduğunu belirten Vali Yazıcı; Güzel şeyler yapılıyor yapılmaya da devam edecek. Ama şunu kabul etmiyorum. Bu şehirde şu ortaokullar iyi bu ortaokullar kötü. Buralarda Edirneden, Erzurumdan mezun olan öğretmenlerimiz görev yapıyor. Hepsi ayrı yerlerden mezun oluyor. 50inci sırada gösterilen ortaokuldaki öğrencinin diğer arkadaşıyla ne farkı var? Ya da o mahallede yaşamak çocukları çok mu zeki yapıyor acaba ya da ailesi eğitimsiz, ekonomik durumu iyi olmadığı için çocuklar da 50inci sırada gösterilen okula mı gidiyor? Sıralama sorunuyla alakalı burada tartışıp karar vereceğiz. Bu konuda çözüm üretmeye çalışacağız” dedi.

‘BÜTÇE KULLANIMINA DİKKAT EDELİM’

   Bir işin yapım aşamasında verilen bütçeye göre plan yapılması gerektiğini belirten Vali Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: Bir işi yapabilmek için bütçe lazım. Bize eğitimle ilgili verilen bütçeler var. Önerilerimizi yaparken kendi kaynaklarımızla, kendi bütçelerimizle, yerel bütçeyle yapılabileceğimiz projeler olması yapılabilirlik açısından önem arz etmektedir. Gerçekleştirilecek projelerde bütçemizi göz önünde bulundurarak hareket edelim.” 

‘ÖNCE İNSAN OLMAK GEREKLİ’

    2019 verilerine göre Antalyanın eğitim sıralamasında 24’üncü olduğunu belirten Vali Yazıcı şu ifadeleri kullandı: 

Birinci sıraya akademik başarıyı koyduk ama her şey bundan ibaret değil. Çocuklarımız küçükken bütün anne babalar, hepsi hemen hemen çocuklarının doktor, mühendis olmasını istiyor. Fakat bu aynı anne baba 60 yaşını geçtikten sonra evlatlarının iyi bir insan olmasını istiyor. Ahlaklı ve kültürel değerlerine önem veren bireyler olmasını istiyor. Mühendis ya da başka bir meslek yapmasını önemsemiyor. Akademik başarı tabi ki de önceliğimiz. Bu konuda uğraşacağız ve gayret edeceğiz. Ama çok rica ediyorum.  Her şeyin akademik başarı olmadığını lütfen aklınızda tutunuz. Çocuklarımızı bir takım değerlerle yetiştiremezsek mühendis de olsa vali de olsa bir önemi yok. Önce insan olmak gerekli.”

    Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim