Sabahın ilk ışıklarıyla hava desteği sağlanan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Gece boyunca orman ve itfaiye ekipleri ile gönüllülerin müdahale ettiği yangın, rüzgarın etkisiyle yön değiştirmesi ve sarp arazi nedeniyle kontrolü güçleştiriyor. Yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 13 arazöz, 4 helikopter, 2 dozer ve çok sayıda orman işçisi müdahale ediyor.


    Öte yandan Kemer Belediyesi’ne ait 3 arazöz ve 30 personelin bölgede yardım etmek için beklediği belirtilirken, bölgede yangın ile mücadele eden ekiplere su, ayran ve kumanya ulaştırılıyor. Yangınla ilgili açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, gece boyunca devam eden yangına sabah saatlerinde havadan müdahalenin başladığını söyledi.


    Yangının çıktığı bölgenin sarp bir bölge olmasının yangını kontrol altına almak adına zorluk oluşturduğuna dikkat çeken Topaloğlu “Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz yoğun bir şekilde bölgede çalışıyor. Biz de Kemer Belediyesi olarak 3 arazöz ve 30 personelimiz ile yardım için hazırız. Oldukça sarp bir bölge. Havadan müdahale ile umarım en kısa sürede kontrol altına alınır” dedi.

 

    Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim