Antalya Gazeteciler Cemiyetinde (AGC) devir teslim töreni yapıldı. İdris Taş’ın görevi Mevlüt Yeni'den devraldığı törende konuşan Yeni, AGC'nin 15 yıl sonra tarihi anlardan bir tanesini yaşadığını söyledi.

    Eski Başkan Yeni şöyle konuştu: 


    “Her yeni başlangıç beraberinde enerjiyi getirir. Bugün bu heyecanı görmek mutlu ediyor. Genel Kurul’da İdris Taş arkadaşım ipi göğüsledi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) büyük bir kurumdur. Buranın kurumsallaşması adına benimle yol arkadaşlığı yapan destekçilerimizle kurumsal bir yapıya kavuştuk. Şuanda Genel Kurul’dan sonraki şehir dinamiklerinin cemiyete olan ilgisini gördüğümde buranın kurumsallaştığını anladım. 


    AGC bayrağını sizlere büyük bir heyecanla devrediyorum. Bu cemiyetin çatısı altında mutlu olduk, üzüldük, ama ben başım dik, göğsümü gere gere söylemek isterim ki hiçbir zaman AGC’nin geleceğini şekillendiren çoğunluğunun dedikoduya, hizipçiliklere, cemiyeti yıpratmaya yönelik yapılan hiçbir çalışmaya geçit vermedik. 



    Her seçimde bazı arkadaşların adayları karalayarak burada Başkan olarak seçilebileceklerini düşünerek AGC’ye zarar verdiğini gördük. Neticede sağ duyulu üyelerimiz cemiyetine sahip çıktı. Sonuç itibariyle Antalya’da AGC yalnızca üyeleri için çalışan bir kurum değildir. Güzel Antalya’mızın geleceğini şekillendirirken her meslektaşımın bu şehir için emek verdiğini biliyoruz. Antalya’nın gelişimine, büyümesine etki eden bir meslek olmak, bizim mesleğimizi daha da ilerletecek bir adımdır.”

‘CEMİYETE DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTEYENLER OLACAKTIR’

    Seçimin geride kaldığını ve AGC’nin yapacağı çok iş olduğunu vurgulayan Yeni şöyle devam etti: 

    “Yerel medyanın ve sahada çalışan arkadaşlarımızın ciddi sorunları var. Bu yönetim kuruluna desteğim tamdır. Sevgili İdris, artık sen benim başkanımsın, ben senin gölgende olacağım. Bu cemiyete diz çöktürmek isteyenler olacaktır, bunlara karşı tüm arkadaşlarımızın birlik olması çok önemlidir.  Sevgili İdris ve ekibine güvenim tamdır.”

‘TÜM MEDYAYA EŞİT OLACAĞIZ’

    AGC yeni Başkanı İdris Taş ise ‘kısa ve net konuşacağım’ diyerek dikkat çekici ifadeler kullandı. Taş şöyle seslendi: 

    “Bundan sonraki süreçte yorulmadan mücadele edeceğim. Her oyun hakkını vermeye çalışacağım. Tüm medyaya eşit mesafede olacağız. Tüm Antalyalı gazetecilere eşit imkanlar sunmak için çaba göstereceğiz. AGC’de her gün bir sorumlu yönetim kurulu üyesi göreceksiniz. Sayın Mevlüt Yeni önemli işlere imza attı, beraber çalıştık. 


    Her ay bir proje yapmak istiyoruz. Cemiyeti kurmak önemlidir, korumak da en az kurmak kadar önemlidir. AGC’de ilk gördüğüm insanlardan birisiydi Mediha Düden. Mevlüt Başkan, ‘devam eder etmez sizin kararınız’ dedi. Ben hayatım boyunca hiçbir yol arkadaşımı satmadım, bizimle gelir bizimle gider.”

YENİ BAŞKANA ANLAMLI ‘ATATÜRK’ ÇİÇEĞİ

    Akdeniz Gerçek Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Songül Başkaya, hem görevini teslim eden eski başkan Mevlüt Yeni’ye hem de AGC Başkanı İdris Taş’a çiçek takdim ederek görüş ve dileklerini paylaştı. Başkaya şu ifadeleri kullandı: 


    “Mevlüt Yeni başkanım, 15 yıl boyunca az kavgalar etmedik seninle. Bazen kızdı bana, bazen disipline gönderilmeyi düşünüldüğüm zamanlarda hayır diyerek müdahale etti. Ama ben AGC’nin belki heyecanlı, genç bir üyesi olarak bütün doğruları, yanlışları, başarıları ve hataları direkt yazmayı, söylemeyi hep görev edindim. Emekleriniz için teşekkür ediyorum. İdris Başkanım, size de Atatürk Çiçeği veriyorum, anlamlı bir çiçek olsun istedik. 


    Yeni dönemde Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet fikirlerinin ışığında, AGC üye ve üye olmayan meslektaşlarını kollayan, haksızlığa uğradığında sahip çıkacak, güçlü bir yönetim arzu ediyoruz. Bu konuda takipçiniziz. Destek olunması gereken yerde destek olacağız, eleştiri ve önerilerimizi de sizlere ileteceğiz.”

FEDERASYON SONUÇTAN MEMNUN

    Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Gaye Coşkun ise şu değerlendirmelerde bulundu: 


    “İkili yarışlarda bir mutlu bir mutsuz olan var, bu doğaldır. AGC seçim sürecini unutup birlikte çalışacak. Ama seçim sonucunun Taş ve yönetiminin zaferiyle sonuçlanmasının Federasyon açısından olumlu bir tarafı var; birlikte çalışabileceğimizi görüyoruz. Meslektaşlarımın duyarlı ve emeğe saygılı bir karar verdiklerini düşünüyorum.”


    Özgür Cem Boynueğri

Editör: TE Bilisim