Antalya’nın değerli sanatçılarından Hikmet Özkaya ve Alp Altundal başta olmak üzere Ayten Kaya, Canan Figen Özkaya, Gülden Çınar, Yaşar Sezer ve Vildan Özsoy’un Aydın Kanza Parkı’nda düzenlediği ortaklaşa serginin açılış töreni gerçekleştirildi. 


    Açılışa Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Başkanı Tecelli Sercan Sırma da katılarak destek verdi. Serginin ana teması ise “Bu yıl cayır cayır yakılan ormanlarımızdan duyduğumuz acı nedeniyle oradan elde edilen kağıtların korunması ve kollanması düşüncesini toplum bilincine yerleştirmek amacıyla kağıtların geri dönüşümü konulu karma resim sergisi” olarak açıklandı.


    Açılışta konuşan Hikmet Özkaya şu ifadeleri kullandı: 


    “Kültürümüzün, toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşması ancak iletişim araçları olan gazete, dergi, kitap gibi kağıttan olan araçlardan sağlanır. Kağıtlar da bilindiği gibi orman varlıklarından elde edilir. 


    Ormanlarımızın korunup kollanmasının ne denli önemli olduğunun bilince çıkarılması düşüncesiyle bir resim sergisi düzenlemiş bulunuyoruz. Sergimizde atık kağıtlardan nasıl yararlanıldığını, nasıl sanata dönüştürüldüğünü, kağıtların geri kazanılmasının ne büyük bir milli servet olduğunu anlatmaya çalıştık. Unutmayalım ki orman yangınını gözyaşımızla söndüremeyiz!”


    27 Eylül’de Aydın Kanza Sergi Salonu’nda ziyarete açılan karma sergi 1 Ekim Cuma günü akşamına kadar gezilip görülebilecek.


    Emel Bayram

Editör: TE Bilisim