Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez ilçesi Kültür Mahallesi’ndeki evsizler sığınma merkezinde yaşamaya çalışan 60’dan fazla evsiz vatandaşın kaldığı yer dün tahliye edildi. Gidecek yeri olmayan vatandaşlar kış aylarının yaklaştığı ve Covid-19’un arttığı şimdilerde buranın kapatılma kararının yanlış olduğunu ve bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini dile getirseler de seslerini yetkililere duyuramadı.

“NEREYE GİDECEĞİM, NE YAPACAĞIM?”

    Bimekan Barınma Merkezi’nde yaşayan ve gidecek bir yeri olmadığını söyleyen Erkan Ozan şunları söyledi: “Buraya gelen belgede ‘27 Eylül itibariyle Bimekan tadilat nedeniyle boşaltılacaktır’ yazıyor. Ancak bizim nereye gideceğimiz veya ne olacağımıza dair hiçbir bilgi yok. Burası şimdi tahliye edildi. Herkes ne yapacağını şaşırdı. Cebinde parası olan başka vilayetlere gitti. Olmayanda sokakta yatacak bugün. Bina boşaltıldı kimse kalmadı. Cebimde param yok. Başka bir vilayete gideceğim yol param yok. Nereye gideceğim, ne yapacağım bilmiyorum.”

“ÇATIDAN SU AKIYOR”


    Bimekan Barınma Merkezi Sorumlusu Kemal Yalçın merkezin boşaltılması ve alınan tadilat kararı ilgili, “Bu mekân yaklaşık 2-3 yıldır faaliyette. Geçen sene Kovid-19 sebebiyle kapanmadı. Normalde Kasım ayında açıyoruz Mart ya da Nisan aylarında kapatıyorduk. Ama pandemiyle beraber yıl boyunca hizmet vermeye başladık. Binamız eski bir bina ve tadilat ve bakım yapılması gerekiyor. Çatıdan su akıyor. Elektrik tesisatlarında problem var. Bu hafta tadilata girecek. Tadilattan sonra tekrar duyuru yapacağız ve geri açacağız barınma merkezimizi” dedi.

“GEÇİCİ OLARAK KAPATILACAK”

    Kemal Yalçın, “Her gün toplantı yaptık. Burada yaşayan vatandaşlara barınma merkezinin geçici olarak kapatılacağını söyledik. İçerde yaşarlarken tadilat yapmaya çalıştık ancak yapılamadığını gördük. Çünkü birçok problemle karşılaşıyoruz. Rahat çalışılamıyor. Ama şimdi bu hafta tadilat başlayacak. Tadilattan sonrada tekrar açacağız merkezi. Tadilatların ortalama olarak bir ayı bulacağını tahmin ediyoruz. Tadilatta dış cephe boyanacak, çatı onarılacak, elektrik tesisatı tamir edilecek” diye konuştu.

“KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDİK”

    “Bursa’ da bir barınma merkezi var. Oraya gitmek isteyenleri oraya gönderdik. Gönderme ücretlerini karşıladık” diyen Yalçın, “Sosyal yardımlaşma vakfı karşıladı yol parasını. Ev tutanlar oldu. Ev tutanların eşyalarında yardımcı olundu. Kolay kolay hiç kimseyi mağdur etmedik şu süreçte. Elimizden geldiği kadar belediye, valilik ve diğer kamu kurumları olan protokolle anlaşmalı olan beş kamu kurumu var burada. Hepsi elinden geleni yapıyor vatandaşların mağdur olmaması için. Biz kamu kurumları olarak elimizden geleni yapıyoruz. Birkaç kişiyi bakım merkezine yönlendirdik. Huzur evine yönlendirdiklerimiz var. Farklı şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz. Tadilatta da kapatarak daha rahat çalışıp tekrar açacağız. Bunlar yine onlar için yapılan bir hizmet” şeklinde konuştu.  


Fadime Yiğit

Editör: TE Bilisim