Antalyalı sanatçılar, tarihi orman yangınlarında yitirilen ciğerlerimiz ile ilgili olarak önemli bir sergi tertipliyor. Ayten Kaya, Alp Altundal, Canan Figen Özkaya, Gülden Çınar, Hikmet Özkaya, Yaşar Sezer ve Vildan Özsoy’un eserlerinin sergileneceği sergi, 27 Eylül pazartesi günü saat 16.00’da, Aydın Kanza Sergi Salonu’nda açılacak.

    Sanatçıların yaptığı ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

    “ORMANLARIN YANGININI, GÖZYAŞINIZLA SÖNDÜREMEZSİNİZ ! Bu yıl yurdumuzun akciğerleri olan ormanlarımız göz göre göre cayır cayır yakıldı.Ormanlar bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağıdır ve geleceğimizde çok büyük önemi olan varlıklardır. Kültürümüzün toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşması ancak iletişim araçları olan gazete, dergi, kitap gibi kağıttan olan araçlardan sağlanır. 


    Kağıtlar da bilindiği gibi orman varlıklarından elde edilir. Ormanlarımızın korunup kollanmasının ne denli önemli olduğunun bilince çıkarılması düşüncesiyle bir resim sergisi düzenlemiş bulunuyoruz. Sergimizde, atık kağıtların nasıl  sanata dönüştürüldüğünü, kağıtların geri kazanılmasının ne büyük bir milli servet olduğunu anlatmaya çalıştık. 27 Eylül 2021 Pazartesi günü saat 16.00’da Aydın Kanza Parkı içindeki Sergi salonunda açılışı yapılacak olan sergimiz 1 Ekim Cuma günü akşamına kadar açık kalacaktır. Sergimize tüm Antalya halkı davetlidir. Unutmayalım ki; Ormanın yangınını göz yaşları söndüremez.!”


    Emel Bayram

Editör: TE Bilisim