Türkiye Komünist Partisi (TKP) Antalya İl Örgütü’nden yapılan açıklamada Muratpaşa Belediyesi’nde çalışan ve üyesi bulundukları sendikadan istifa etmek istemeyen işçilerin işten çıkarılmakla tehdit edildiğini, sürgüne gönderildiğini, zorla e-devlet şifreleri alınarak sendikadan istifa işlemlerinin rızaları dışında gerçekleştirildiğini iddia etti.

 

    Yapılan açıklamada, “Sendikalı olmak ve örgütlenmek işçi sınıfının yasal hakkıdır, engellenemez. Genel-İş üyesi işçilerin istifaya zorlanmasına derhal son verilmeli, işçiler diledikleri sendikaya üye olmalıdırlar” denildi. İşte o açıklama:

 

    “Bu süreçte sürgüne gönderilmiş olan (yerleri değiştirilen) bütün işçiler görev yerlerine geri dönmelidirler. Üyesi oldukları sendikadan istifa etmek istemedikleri için hakları ödenmeden işten çıkarılan işçiler derhal işlerine geri alınmalıdır. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, sendikalı oldukları gerekçesiyle baskıya uğrayan işçilerle dayanışmamızı ilan ediyoruz. Muratpaşa Belediyesi işçileri yalnız değildir!”

 

    Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim