Köylerin de şehirler gibi betona boğulacağı yetmezmiş gibi köylere dışarıdan isteyen herkesin ev yapmasının önünün Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle açıldığını belirten Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş; “54. Hükümeti Başbakanı Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın dediği gibi vatan toprağımızın ayaklarımızın altından kaydığıdır” dedi.

 

    ‘2014 yılında kabul edilen Büyükşehir Yasası ile büyükşehir sayısı 30’a çıkartılmış ve bu 30 büyükşehirdeki orman köyleri hariç tüm köyler, köy olmaktan çıkartılarak kırsal mahalle olarak kabul edilmişti’ diyen Kayabaş şöyle devam etti:  “Yerel medya, yerel gündemin belirleyicisi, şehrin muhafızı ve müdafiidir. Daha önce pek çok konuda birlikte hayra motor şerre fren olduk. Şimdilerde, kırsal mahalle mi köy mü oldukları konusunda bile henüz uzlaşılamayan 30 büyükşehirde bulunan köylerin imara açılması kararı alındı.


     Anlaşılan; ormanlar, sit alanları, millî parklar, sulak alanlar gibi hayatî önem arz eden alanları daha önce imara açan hükümet, buradan umduğu kaynağı oluşturamamış olmalı ki gözünü köylere dikti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle, 30 büyükşehir belediyesinin sınırları içinde bulunan kırsal yerleşik alan sınırını 100 metreden 300 metreye çıkardı. Bu değişiklikle, tarla, bağ ve bahçeler evlerle dolacak, köylerde şehir yoğunluğu oluşacak. Ormanlar, tarım arazileri daha da daralacak. Tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlılık daha da artacak ülkemiz iyiden iyiye sağlıksız ithal gıda ürünlerinin pazarı hâline gelecektir.”

 

‘PARAYI BASTIRAN KÖYÜ BETONA BOĞABİLECEK’

    Kayabaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

    “Köylerin de şehirlerimiz gibi betona boğulacağı yetmezmiş gibi köylere dışarıdan isteyen herkesin ev yapmasının önü de iyice açıldı. Artık ikametini köye aldırmadan, uzun dönem oturup oturmadığına bakılmaksızın parayı bastıran herkes köylerimizi dolayısıyla tarım alanlarını, ormanları, sulak alanlarımızı betona boğabilecek. Söz konusu değişiklikle köylerde tek parsele tek ev yapılabilir şeklindeki madde de tek parsele üç ev yapılabilir şeklinde tahrif edildi.”

 

    Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim