BBP Antalya İl Başkanı Murat Barış, gündemdeki konulara ilişkin partisinin görüş ve tutumlarını açıklayarak Antalya siyasetine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Barış, Büyük Birlik Partisi (BBP) Antalya İl Başkanlığı olarak, Antalya’nın tüm ilçelerinde ve mahallelerinde teşkilat çalışmalarına yoğunlaştıklarını ifade ederek, “2021 yılının ilk yarısında en çok üye kaydı yapan 4.parti konumundayız” dedi.

‘YANGIN SÖNDÜRMEYE SİYASET KARIŞTI’

   Antalya’da üye kaydı çalışmalarına başladıklarını ve tüm Antalyalıları Muhsin Yazıcıoğlu’nun partisinde üye olmaya çağırdıklarını vurgulayan Barış şu ifadeleri kullandı:  

    “Geçtiğimiz günlerde İlimizde belki de Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınlardan bir meydana gelmiştir. Manavgat yangını çıktığı andan itibaren bir afete dönüşmüş, Devletin tüm gücünü olay yerine sevk etmesine rağmen, yangın söndürülememiş ve sonuçta şehitlerimiz olmuştur. Üzülerek ifade ederim ki yangını ve afeti yönetme ve yardım sürecinde, ciddi sıkıntılar ve koordinasyon eksikliği yaşanmıştır. İşin içine siyaset girmiştir. Her kurum kendine göre siyasi görüşüne göre hareket etmeye kalkışmıştır. Büyük Şehir Belediyesi ayrı telden, Manavgat Belediyesi ayrı telden hareket etmiştir. Halbuki afet sürecinde tek yetkili kurum AFAD‘dır. AFAD’ın partisi siyaseti olmaz. Manavgat Yangınındaki yaşananlardan ders çıkartılmalıdır. Afet sürecine siyaset karışmış, afet üzerinden çıkarcılık ve oy devşirme yoluna gidilmiştir.”

ELMALI GÜREŞLERİ’NE ‘PROTOKOL’ ELEŞTİRİSİ

    669. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşlerine ilişkin de eleştirilerini sıralayan Başkan Barış şöyle devam etti: “Elmalı Belediye Başkanın tüm iyi niyetine rağmen, bazı aksaklıkların yaşanmıştır. İçinde bulunduğumuz siyasi yapı Millet-Cumhur ittifakı olarak ikiye bölünmüş durumdadır. Elmalı Belediye Başkanı, Millet ittifakının adayı olarak seçildiği için güreş etkinliğinde protokol düzeni hiçe sayılmış ve CHP, İYİ Parti, HDP, SP ve DP’liler protokolü kendi aralarında paylaşmış diğer sporsever protokol üyeleri maalesef dışarıda kalmıştır.Elmalı stadı, yıllardan beri 8-10 bin kişilik kapasite ile hizmet vermektedir. Son güreşlerde görüldü ki; stadın kapasitesi artık yetersiz kalıyor. Elmalı İlçemizin nüfus artışı ve diğer etkenler dikkate alındığında, en az 20 bin kişilik bir stadyuma ihtiyaç vardır. Elmalı Stadının yapılması noktasında Büyük Birlik Partisi her türlü katkıyı koymaya hazırdır.”

‘YANLIŞ NEREDEN GELİRSE…’

    Üreticilerin satış rakamları ile marketlerde yaşanan fahiş fiyatların arasında fark olduğunu savunan Başkan Barış değerlendirmelerine şöyle devam etti: “Biz de bu konunun çözülmesi noktasında üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Çiftçilerimizin üretiminden 1 kuruş fazla kazanılacaksa biz üreten çiftçilerimizin ve emeğin kazanmasından yanındayız. Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) siyasi vizyonunu da hamaset yoktur. Biz Türkiye’nin gündemindeki hiçbir mevzuya ideolojik bakmıyoruz. Evet, Cumhur ittifakının bir üyesiyiz ancak; yanlış nereden gelirse gelsin hep karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz ve doğru nereden gelirse gelsin hep doğrunun yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.”

    Özgür Cem Boynueğri

Editör: TE Bilisim