Sanayi esnafı, Eski Sanayi’de en az üç noktadaki yeşil alanların ‘nakliyeci durakları’ tarafından tutulmasından dertli. Söz konusu duraklar için UKOME’den de onay alınmış durumda. 


    Bu karara tepki gösteren sanayi esnafı, ‘dükkanlarımızın önünün bu şekilde kapanması doğru değil, hangi esnafı dükkanının önü kapansın ister’ diyerek duruma tepki gösteriyor. Eski Sanayi esnafının yoğun şikayetine neden olan durum sonrası CİMER’e yapılan şikayetlere yapılan dönüşte ise muhatabın Muratpaşa Belediyesi olduğu ifade ediliyor.  Bazı esnaflar ise bu sorun üzerinden Belediye ile esnafın karşı karşıya getirilmek istendiğini iddia ediyor.

BAŞKAN ‘TOPLANTI YAPALIM’ DEMİŞTİ

    Eski Sanayi içerisindeki yeşil alanların ve esnafın kullanımındaki farklı alanların ‘nakliyeci’ istilası uğramasına karşın bazı kulübelerin Muratpaşa Belediyesi logosunu taşıdığı görülüyor. Esnafın tek gelir kapısının dükkanının görünürlüğü olduğunu ifade eden Eski Sanayi esnafı yaşananları ‘utanmazlık’ olarak değerlendiriyor. 


    Nakliyeciler ile karşı karşıya gelmek istemeyen sanayi esnafı yaklaşık iki aydır belediyeden dönüş yapılmasını bekliyor. Daha önce Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal’a ulaşan esnaf, Başkan’ın ‘bu konuyla ilgili toplantı yapalım’ demesi sonrası herhangi bir dönüşünün olmamasından şikayetçi.

DURAKLARIN GELECEĞİ BELİRSİZ

    Hepsi Eski Sanayi’de olmak üzere üç nokta ve çok sayıda araç yolunu malzemeleri, kulübeleri ve kamyonlarıyla dolduran nakliyecilerin herhangi bir ‘vitrine’ ihtiyacı olmadığını ve telefon ile kendilerine ulaşılması ile iş alarak çalıştıklarını savunan sanayi esnafı, ‘işgalci’ olarak niteledikleri nakliyecilerin kurumsallaşma çabalarının olduğunu ve kamu kullanımındaki alanların önce nakliyeci kulübesi ile kapatılıp sonrasında ‘taksi durağı da dahil olmak üzere’ çeşitli şekillerde rantiyeye açılabileceği endişesini paylaşıyor.

‘BAŞKANA YANLIŞ ANLATILIYOR’

    Bir esnaf şöyle konuşuyor: 

    “Bugün orayı bu şekilde kulübe ile kullanıyor, babalar ile kapatıyorlar; yarın belki de burası bizim diyip satmaya kalkacaklar. Resmi bir statüleri de yok. UKOME’den bir belge verilmiş ama UKOME kararına da şerh koyulabilirdi, mahkemeye verilebilirdi. Başkan Uysal’ı kandırıyorlar. Esnaf Koruma Derneği var ama onlar da bu konularda ilgisiz. Başkan’a yanlış anlatılıyor.”


    Akdeniz Gerçek’in gün içerisinde yaptığı gözlemlerde oldukça kalabalık bir eşya ve araç toplamı ile çok sayıda nakliyecilerin Eski Sanayi içerisindeki çeşitli alanları ‘serbest kullanımlarına’ açtıkları görüldü. Öte yandan fotoğraflar Sanayi’nin henüz günün ilk ışıklarındaki halini gösterse de hangi alanların ‘tutulduğu’ gözler önüne seriliyor.

    Özgür Cem Boynueğri

Editör: TE Bilisim