Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü, Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisindeki Çıralı – Yanartaş mola noktası ve tur güzergahı kapı girişi ve büfe işletmeciliği ile bölgede yapılacak tesisler için proje uygulaması için ihaleye çıktı. 20 Yıllığına kadar işletme hakkının verileceği ihalenin kapalı usulle yapılacak olması kaygıları artırdı.

 

340 BİN LİRA’DAN İHALEYE ÇIKTI

    Tarım ve Orman Bakanlığı Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü-Döner Sermaye İşletmesi, Kemer’e bağlı Ulupınar Mahallesi’ndeki Çıralı – Yanartaş için mola noktası ve tur güzergahı kapı girişi ve büfe işletmeciliği ile Ağaç Röleveli Peyzaj Uygulama Projesi için ihaleye çıkıyor. 7 yıl + şartnamenin 15’inci maddesi kapsamında 13 yıla kadar uzatılabilecek ihale 28 Eylül 2021 Salı günü saat 11.00’de Muratpaşa ilçesi Sedir Mahallesi’ndeki Tarım ve Orman Bakanlığı Antalya Orman Bölge Müdürlüğü binası 3’üncü katında yer alan Feridun Kaya Toplantı Salonu’nda yapılacak. İhalenin muhammen bedeli 340 bin Lira.

 

İHALE KAMUYA DA AÇIK

    Müdürlük tarafından çıkılan ilana göre Çıralı için ihale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun ve Hazine Taşınmazların İdaresi Hakkındaki Yönetmelik hükümlerinin; 2886 Sayılı Kanun’un 35. Maddesi ve Hazine Taşınmazların İdaresi Hakkındaki Yönetmeliği uyarınca “Kapalı Teklif” usulü ile yapılacak. İhaleye gerçek ve tüzel kişilerin yanı sıra kamu idaresi, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, vakıf veya dernekler ile meslek odaları da katılım sağlayabilecek.

 

KAMUOYU TEYAKKUZDA

    Geçtiğimiz Haziran ayında Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Çıralı-Yanartaş Doğal Sit Alanı’nın koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucu, kesin korunacak hassas alan olduğu ilan edilmişti. Çıralı köyü yakınlarında ilk olimpiyat ateşi olarak bilinen ve yüzyıllardır sönmeyen Yanartaş’ta yapılacak ihale kamuoyunda büyük ilgi ve endişe uyandırırken gelecek tepkiler de şimdiden merak konusu oldu. Burdur’da Salda Gölü’nde yapılmak istenen ve davalık olan proje ve uygulamanın benzerlerinin olmaması ve bölgenin zarar görmemesi için kamuoyu teyakkuzda.

 

    Songül BAŞKAYA

Editör: TE Bilisim