Açılış konuşmasını Türkiye Komünist Partisi (TKP) Antalya İl Örgütü adına yapan Eda Mermi şunları söyledi: 

    "Türkiye Komünist Partisi bir süredir mahallelerde, fabrikalarda, köylerde mücadeleyi büyütmek için ülkemizin dört bir yanında semt evleri, köy evleri, işçi evleri açıyor. Bugün semt evlerine bir yenisini Özgürlük Mahallesi'nde eklemek için bir araya geldik. TKP, açtığı semt evleri, işçi evleri ve köy evleri ile Türkiye’nin başındaki patron yanlısı, gerici iktidara karşı düzen dışı seçeneği görünür kılıyor. Biz emekçiler sırtımıza çöken bu gerici düzenden kurtulmak istiyoruz ve semt evlerinde bir araya geliyoruz, güçleniyoruz.”

‘İNSANCA YAŞAMI SAVUNMAK İÇİN’

    Mermi şöyle devam etti: 

    “Kadınları kamusal hayattan uzaklaştıran, her geçen gün kadına karşı şiddetin ve cinayetlerin arttığı bu düzenden kurtulmak için semt evleri var. Çocuklarımıza içi boşaltılmış, gerici eğitimi layık gören düzene karşı bir arada mücadele etmek için semt evleri var. Mücadeleyi büyütmek, iktidara, bu düzene karşı omuz omuza daha güçlü olmak için, insanca bir yaşamı savunmak için semt evleri var. Özgürlük Mahallesi'nde açmakta olduğumuz semt evi, mahallede bu başlıkların ve daha fazlasının temsilcisi olacak, mücadeleyi omuz omuza büyütmek, sırtımıza çökenlerden hesap sormak için bir merkez haline gelecek, hep birlikte getireceğiz. Yolumuz açık olsun."

MAHALLEDEN YOĞUN DESTEK

    Bazı yurttaşların açılışa gelerek "TKP'ye ihtiyacımız vardı, iyi ki buradasınız" diyerek duygularını ifade ettikleri görüldü. Emek Partisi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği temsilcilerinin de katıldığı açılış Grup Memleket'in müzik dinletisi ile sona erdi. 


    Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim