Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde toplumsal ve siyasi unsurlarıyla birlikte ilk darbenin 27 Mayıs 1960 yılında gerçekleştirilmesi ile ilgili darbenin ve dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in idamının 60. Yıl dönümünde AKP’den dikkat çekici açıklamalar geldi. AKP Antalya İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Darbelerle birlikte meydana gelen vesayet hegemonyası hem bu ülkenin geleceğini hem de milletimizin demokrasi, ekonomi, moral ve motivasyonunu öğütmüştür” denildi.

 

CHP’YE ‘TÜRKÇE EZAN’ ELEŞTİRİSİ

    İşte o açıklama: “1950 yılında iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşları, milletimizin milli ve manevi değerlerini Anadolu coğrafyasından silmeye çalışan CHP iktidarının antidemokratik uygulamalarını rafa kaldırmış, Türkiye’ye çağ atlatmış, milletin milli, manevi değerlerini iadei itibar etmişlerdir. Tek parti rejiminin ülkemize yaşattığı en büyük zulüm olan Türkçe Ezanı özüne döndürerek, Anadolu’nun Ezan-ı Muhammedi’ye olan özlemini gidermişlerdir. Takvimler 27 Mayıs 1960’ı gösterdiğinde, milli iradenin yüksek teveccühü ile dönemin tek parti zihniyetini geride bırakarak iktidara gelen Demokrat Parti, darbeci, vesayetçi zihniyet tarafından “alaşağı edilmiştir”.

 

‘15 TEMMUZ’ HATIRLATMASI

    27 Mayıs’ta başlayan darbelerin 12 Eylül, 12 Mart, 28 Şubat ile devam ettiğini ve millete büyük zararlar verdiğini ifade eden AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş şöyle devam etti: “Yalnızca milletin evlatları değil bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlarıyla Türk Milleti karanlığa gömülmek istenmiştir. 27 Mayıs E-Muhtırası, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile uyandırılmaya çalışılan bu karanlık odaklar, Aziz Milletimizin 15 Temmuz Gecesi gösterdiği kararlılık ile sekteye uğratılmış ve ilelebet engellenmiştir. Türkiye’de darbeler tarihi bir daha açılmamak üzere 16 Temmuz sabahı itibariyle kapanmıştır. Demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacağız.”

 

    Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim