Kepez Belediyesi, Antalya ekonomisinin can damarlarından biri olan Akdeniz Sanayi Sitesi’nin imar ve mülkiyetle ilgili üç önemli problemini çözüme kavuşturdu.

    Kat artışına yönelik imar planı tadilatı talebi karşılanan sanayi sitesindeki dükkânların ifraz problemi de çözüldü.  Son olarak Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin, Ünsal Mahallesi’ndeki 100 dönüm arazisinde 30 yıla yakın yaşanan gecekondu işgali problemi de ortadan kaldırıldı. Kooperatifin tapulu arazisini tahliye etmeleri amacıyla gecekondu sahiplerine, Ünsal Mahallesi’nde 30 dönümlük bir Hazine arazisi tahsis edilmişti. Bu araziye konutların yapılabilmesi amacıyla 1996’da bir yapı kooperatifi kurulmuştu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, göreve gelmeden 11 yıl önce kurulan bu kooperatifin imar ve mülkiyetle ilgili sorunlarını çözerek, konutların yapılmasını sağladı.

SANAYİYE YENİ DÜKKANLAR

    Kepez Belediyesi, Sanayi gelişim alanında kalan diğer gecekondu sahiplerine de meclis kararı ve ilgili kanunlar kapsamında arsa tahsisini yaptı. Böylelikle 10 yıla yakın süren çalışma neticesinde Akdeniz Sanayi Sitesi’nin gecekondu problemi, hem sanayi esnafını hem de gecekonducu vatandaşları mutlu edecek şekilde çözülmüş oldu. Kepez Belediyesi, gerçekleştirdiği imar ve mülkiyet çalışmaları sayesinde Akdeniz Sanayi Sitesi’ne yüzlerce yeni dükkân yapılabilecek.

DÜKKANLARIN İNŞASI 2022’DE

    Başkan Hakan Tütüncü de, gecekondu tahliye sorunu çözülen Sanayi gelişim alanında gelinen son durumu konuşmak amacıyla Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi’ni ziyaret etti.
    Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, gecekonduların tahliyesinde sona gelindiğini belirtti. Söz konusu alana 200’den fazla dükkân yapılacağını aktaran Mehmet Öztürk, yeni dükkânların yapımına da 2022 yılının ortalarında başlanılacağını söyledi.
Öztürk, gecekondu probleminin çözümü, imar, park ve asfalt çalışmalarından dolayı Başkan Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti.  

SANAYİYE BÜYÜK GELİR

    Tütüncü, Sanayinin gecekondu problemini çözülmesini, devrim olarak nitelendirerek, şunları söyledi:  “Mülkiyet problemini çözmemiz, Sanayi için müthiş bir devrim olmuştur. Bu devrimi Sanayi kooperatifi ile başardık.  Sanayi esnafımıza, kooperatif üyelerimize çok ciddi bir gelir sağlamış olduk. Hesap edilemeyecek kadar yüksek meblağlara tekabül eden bir gelir sağlamış olduk. Helali hoş olsun. Sanayi alanlarına hep farklı baktık. Burada binlerce dükkân var. 10 binlerce insan çalışıyor.  Yıl içerisinde yüz binlerce kişi,  sanayi sitesine hizmet almaya geliyor. Bankacılıktan tornacılığa kadar sanayide her alanda hizmet var. Kocaman bir şehir olan sanayiye hizmet etmeye,  sanayi esnafıyla gönül bağımızı güçlendirmeye devam edeceğiz.”

    Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim