İki dönemdir ZMO Antalya Şubesi Başkanı olarak görev yapan Vural Şahin ve ekibi yeniden başkan olarak aday olacağını açıkladı. Başkan Şahin, odanın üye sayısının ve ulaşılabilirliğinin pandemi şartlarında dahi artırıldığına dikkat çekerek, “Görüldüğü üzere tabanda da bir memnuniyet var. Benim aday olmayı istememden ziyade aday olmam için baskı yapan geniş bir üye kitlemiz var” dedi.

    Başkan Şahin şöyle konuştu: 


    “TMMOB’a bağlı olarak 1954’te kurulan Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), 3 bin 500’ü Antalya’da olmak üzere 75 bin üyeli büyük bir meslek örgütüdür. Odamızda tüzük gereği 2 yılda bir seçim gerçekleşiyor. Pandemiden kaynaklı bir erteleme, sorun olmazsa Aralık ayında süre doluyor ve seçim süreci başlıyor. Biz de iki dönemdir başkanlık görevini yürütüyoruz, seçimle geldik. Yaklaşık iki yıldır da yaptığımız projelerimizi, eğitimlerimizi, planlarımızı hayata geçirmede salgından dolayı sorun yaşadık. Pandemide dahi gerçekleştirdiğimiz etkinlikleri tam istediğimiz şekilde olmasa da amaca uygun olarak yerine getirdik. Önümüzdeki süreçte de birkaç ekibin aday olduğunu görüyoruz, hepsine başarılar diliyoruz.”

‘TÜRK TARIMINI KALKINDIRMAK İÇİN’

    Bugüne kadar hep meslektaşlarının her şeyden önce itibarını düşündüklerini ve meslektaşlarının sorunlarını çözüme ulaştıran, kadın erkek eşitliğine inanan, Atatürk ilke ve inkılaplarına riayet eden ve feyiz alan, tamamen gençleşmiş, konuşarak çözüm üreten, her siyasi parti ile aynı eş değerlikle ortak projede yer alan ve diğer odalarla da uyumlu şekilde çalışan bir vizyona sahip olduklarının altını çizen Şahin şöyle devam etti: 

    “Katılmamız gereken tüm toplantılarda odamızı da en iyi şekilde temsil ederek Antalya’ya hizmet ettik. Görüldüğü üzere tabanda da bir memnuniyet var. Benim aday olmayı istememden ziyade aday olmam için baskı yapan geniş bir üye kitlemiz var. Ben de bu süreci izliyorum şuanda ancak arkadaşlarımızın erken adaylık açıklaması yapması ve seçim sürecinin de belirsizliğini öngörerek yazılı bir açıklama ile aday olduğumu açıkladım. Yine kaldığımız yerden devam edeceğiz. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi olsun, Antalya Tarım İl Müdürlüğü olsun, BATEM gibi kurumlar olsun, çeşitli siyasi parti ve örgütlerle ortak bir akılda buluşarak, Türk tarımını kalkındırmak için uğraşacağız.”

‘EKİBİMİZ GENÇLEŞEREK ŞEKİLLENECEK’

    Ziraat mühendislerinin özlük haklarını savunan, her yerde onların refahını yükselten bir anlayışla devam edeceklerini vurgulayan Başkan Şahin şu değerlendirmelerde bulundu: 

    “Üye sayımızı da artırmak istiyoruz. Biz ZMO olarak birçok çiftçi tarafından da artık rahat ulaşılabilen, meslektaşlarımızın dışında emektar çiftçilerimizin de direkt olarak iletişime geçebildiği bir oda haline geldik. Yaptıklarımızın takdir edilmesi ve karşılık bulmamız bizim yorgunluğumuzu alıyor. Bu dönem de benim başkanlığım altında ekibimiz biraz daha gençleşerek şekillenecek. Tüm 19 ilçeyi temsilen bütün kurumları temsil ederek bir yönetim oluşturacağız. Ekibimiz yüzde 80 aynı olacak ancak elbette değişiklikler olacaktır. Biz birbirine sahip çıkan ve destek olan bir ekibiz.”   


    Özgür Cem Boynueğri

Editör: TE Bilisim