Malatya’dan Antalya’ya hukuk okumaya gelen iki genç PCR testlerinin pozitif çıkmasının ardından sokakta kaldılar. Bir günü sabaha kadar Erasta AVM adlı alışveriş merkezinin önündeki bir ağacın altında geçiren gençlerin sesini duyan iki vatandaş yanlarına gittikleri gençlere çay, ekmek gibi günlük ihtiyaçlarını karşılayacakları malzemeler götürdü.  Birçok arama gerçekleştirdiklerini belirten yardımsever vatandaşlar gençlere yardım elinin Muratpaşa Belediyesi tarafından uzandığı bilgisini paylaştı.

“VALİYE KADAR ÇIKTIM”

    Olayı anlatan ve birebir şahit olan ve ismini vermek istemeyen yardımsever vatandaş şu bilgileri aktardı: “Sabahtan beri herkesi aradım. Valiye kadar çıktım. Şimdi burada kurumlarda hata var. Sağlık bakanlığından kimse ilgilenmedi.  İl Sağlık müdürlüğünde kimse ilgilenmedi. Yani muhatap bulamadık. Hastaneler ulaştık hastaneler dedi ki “biz alamayız çünkü ağır değil.” Sonra Siyasilere ulaşıldı. Sağ olsun hepsi geri dönüş yaptılar. Şimdi herkes arıyor.”

“YURTLAR ÜNİVERSİTEDEKİ ÖĞRENCİLERE DEVREDİLDİ”

    “Bir de şu söylendi: “Daha önce KYK’ların yurtları açıkken KYK’ların yurtlarına yerleştirildi. Şu an üniversiteler açıldı bu yurtlar izole edilip üniversitede ki öğrencilere devredildi. Şu an gidecek yer yok. Deniyor ki ‘Siz kendiniz yer bulacaksınız’ HES kodları düşüyor zaten polise. Ulaşım nasıl sağlayacaklar. Hadi otel buldular otele nasıl gidecekler. Otel pozitifi almayacak. Telefonla nereye kadar ulaşacağız.”

“ÇOCUKLAR AÇ, SUSUZ, PERİŞAN”

    “Eşim polis memuru ben kendimde öğretmenim daha önce üniversitelerde stant açılıyordu. Emniyetin açtığı stantta öğrencileri bilgilendirme yaparken tesadüfi bir telefon verme olayı.  Şans eseri.  Bugün öyle ulaşıldı bize. Biz o şekilde telefonla ayarlama yapmaya çalıştık.  Çocuklar dün geceden beri aç susuz perişan.”

“İNSANLIK GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ”

    “Gidecek yeri yok. Arkadaşı yok. Arkadaşı olsa kabul etmeyecek.  Akrabaları yok.  Bizim hiç akrabalığımız yok. Ama biz şu an insanlık görevimizi vatandaşlık görevimizi yapıyoruz. Aramadığımız yer kalmadı. Yani en son belediye tamam dedi sağ olsun. Dün uyumamışlar incir ağacının altında kalmışlar. Bugün de mi dışarıda kalacaklar. Dinlenmeleri lazım.”

İKİNCİ TESTİ İSTEDİLER

    PCR testine güvenmediklerini belirten ve tekrar test yaptırmak istediklerini ancak test için 10 gün geçmesi gerektiğini söyleyen öğrenciler ikinci bir testin hastane tarafından yapılmadığını belirttiler.

    Özgür Cem Boynueğri

Editör: TE Bilisim