Usta televizyoncu-haber spikeri Gülgün Feyman, Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Afganistan açıklaması üzerine dernekten istifa ettiğini duyurdu. Feyman istifa açıklamasını Twitter hesabından "An itibari ile Atatürk'ün kızı ve varisi olarak Cumhuriyet Kadınları derneğinden bir Cumhuriyet kadını olarak istifa ettim. Kamuoyuna sunarım. Saygılar" ifadeleriyle duyurdu. Öte yandan skandal açıklamaya Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan da tepki geldi.

"ŞERİAT GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMİYOR"

    Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin söz konusu açıklaması, dinci Taliban güçlerine destek olarak görülmüş ve tepki çekmişti. “Bazı kadın örgütlerinin bir araya gelerek savurdukları, “Taliban’ı tanımıyoruz, Taliban’ı tanıyanı da tanımıyoruz” sloganına karşı “Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz, Bağımsız Afganistan’ı tanımayanı da tanımıyoruz” diyoruz" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Yaptıkları “derin” siyaset analizinde ABD’yi, Afganistan işgalini sürdüremedikleri için kınamalarını da hazin bulmakla birlikte, kendilerine yakıştırıyoruz. Bağımsızlık, gerçek uygarlığa kavuşmanın ön şartıdır. Afganistan'da olan budur. Taliban'ın şeriat rejimiyle yönetecek olması bu gerçeği değiştirmiyor."

TKDF’DEN ÇOK SERT YANIT

    CKD’nin skandal açıklamasına Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan kısa ve ses getiren bir yanıt geldi. TKDF’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “TKDF olarak bu utanç duyulan bildiriyi kınıyoruz. Afganistan’daki kadın ve çocuklar sizin siyasi yandaşlık ajandanızın malzemesi olamazlar” ifadelerine yer verildi.


    Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim