Türkiye’de sözleşme yapmayan tek hastane olarak bilinen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde sağlıkçılar ‘artık yeter’ demek için bir araya geldi. Çok sayıda sağlıkçının buluştuğu basın açıklamasında 3 senedir aynı maaşı alan sağlık personeli idareye tepkisini dile getirdi.

    Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde güvenlik, sekreter, temizlik ve destek hizmetleri, teknik ekip olarak görev yapan sağlık emekçileri adına konuşan DİSK Dev Sağlık-İş Antalya Bölge Başkanı Erol Şahin, coşkulu basın açıklamasında taleplerini sıralarayarak, “biz bu hastanede bağcıyı dövmek istemiyoruz. Bu bağdan üzüm yemek isteyen çalışanlarız” ifadesini kullandı.

    Başkan Şahin şöyle konuştu: 

    “Biz buraya yıllarımızı verdik. 15-20 senedir çalışan personelleriz. Dün bir arkadaşımızdan öğrendiğime göre sadece bir gün içerisinde acilde 7 sağlıkçı Kovid pozitif çıktı. 4 gün içerisinde yalnızca benim duyduğum 35-40 kişi korona pozitif olması nedeniyle rapor aldı. İdarenin aklına sağlıkçı denildiğinde yalnızca hocalarımız, doktorlarımız geliyor. Madem ki sağlık işi ekip işi, veri işlemi girilmeden, temizlik yapılmadan, hasta bakımı yapılmadan, teknik ekibi olmadan olmuyorsa, biz de bu hastanenin birer sağlıkçısıyız. Artık bu durumu kabullenmelerini istiyoruz.”

HAKKINI ARAYANA KAPI GÖSTERİLDİ!

    İki gün öncesine kadar Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yönetimine durumlarını bildiren bir dilekçe verdiklerini ve bu dilekçeyi vermekteki maksatlarının idareyle oturup konuşmak olduğuna dikkat çeken Başkan Şahin, “bizden de bilgi alınsın istedik. Bunun üzerine arkadaşlarımız tehdit edilerek, ‘Artık tazminatlarınızı hesaplıyoruz, çıkışınız verilecek’ gibi cümleler kuruluyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Eğer böyle bir şey olacaksa ilk çıkışı verilen ben olayım, ben buna hazırım” diyerek sağlıkçıların geri adım atmayacağının sinyalini verdi.

‘ENFLASYONUN ALTINDA EZİLİYORUZ’


    Şahin sözlerine şöyle devam etti: 

    “1 tane personel 68 yatağa bakıyor. Şimdi 23’ten sonra bu personelin hem temizlik yapması hem de hastaları bakması isteniyor. Nasıl verimli çalışılacak? Biz bu hastaneye ömrümüzü verdik. Çalışarak hakkımızı alamadığımız gibi dizlerimizde sorun çıktı, boyunlarımızda fıtık oldu, sağlığımızı da kaybettik. Paramızı da kaybettik, 3 yıldır aynı parayı alıyoruz. Türkiye’de sözleşme yapmayan tek hastaneyiz, bunu hak etmiyoruz! Biz çalışmaktan kaçan personeller değiliz ama 2 bin 900 TL maaş alıyoruz, bununla nasıl geçinmemiz bekleniyor? On aydır bitmeyen bir toplu sözleşme süreci yürütülüyor. Enflasyonun altında eziliyoruz, açız. İdare bizimle görüşmeyi kabul etmediği sürece bu eylemler devam edecek. Çevik de gelse TOMA da gelse fark etmeyecek, bu yürüyüş gerçekleşecek. İstediğimiz tek şey idare ile görüşüp hakkımızı almak.”

 

    Özgür Cem Boynueğri

Editör: TE Bilisim