Ablası ve eniştesini koronadan kaybeden İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi’nin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na verdiği soru önergesi gündeme oturdu. Dün gazetemize konuya dair çok sayıda ihbar geldi.

“GÜVENİP KULLANDIM”

    Kepez ilçesinde yaşayan bir kamu görevlisi ilaçların filyasyon ekiplerince getirilen son kullanma tarihlerinin Şubat 2021 olduğunu belirtirken, Sağlık Bakanlığı yetkililerine güvenerek ilaçları kullandığını aktardı. İsmini vermek istemeyen korona testi pozitif çıkan 20 Temmuz’da karantinaya alınan vatandaş, “Hafif ateş, boğaz ağrısı ve tat kaybı sonucu hasta olacağımı düşündüm ve test yaptırdım. Testim pozitif çıkınca evde tedaviye alındım. Filyasyon ekibince ilaçlarım getirildi. Maalesef tarihleri geçmişti ilaçların. Yetkililere güvenip kullandım. İleride ne olur bilmiyorum” dedi.

İLAÇ ŞİRKETİ ‘KULLANILABİLİR’ DEMİŞ

    Öte yandan Konyaaltı ilçesinde yaşayan ve eşinin testi pozitif çıkan, ailece karantinaya alınan bir vatandaş da kesinlikle ilaçları kullanmadığını belirtti. 184’ü arayıp şikayette bulunduğunu kaydeden vatandaş, “Şikayetim üzerine dönüş yaptılar ve ilaç firmasının ‘Günü geçen ilaçların 24 ay daha kullanılabileceğini’ söylediği aktarıldı. Şaka gibi” diyerek son kullanma tarihi geçmiş ilaçları kullanmanın büyük risk olabileceğini söyledi.

    Şimdi gözler Sağlık Bakanlığı’nda ve Sağlık İl Müdürlüğü’nde. Korona tedavisinde kullanılan ilaçlara ilişkin ortaya çıkan ‘tarih’ krizinin ilaç kullanmayı da rafa kaldırması endişesi halk da artıyor.

    Songül BAŞKAYA 

Editör: TE Bilisim