İddiaya göre; 16 Mart 2021 günü, çalıştığı iş yerinde patronları tarafından cinsel saldırıya uğrayan C.E., şikayetçi olduktan sonra tehdit edilerek, şikayetinden vazgeçmesi için zorla karakola götürüldü, ifadesini değiştirmesi istendi. Olay günü cinsel saldırının delillerini ortadan kaldırmak için iş yerini temizleten sanıklar, iş yerinin anahtarını da değiştirerek olayın üstünü kapatmaya çalıştılar. Zorla karakola götürülen C.E., karakolda şikayetinden vazgeçmeyerek baskı altında olduğunu da ifadesinde belirtti.

    Antalya Feminist Avukatlar Ağı’ndan yapılan açıklamaya göre; faillerin yakınları, C. E'nin kendisine ve yakınlarına yönelik baskı ve tehditlerini sürdürüyor. Fail patronların avukatları ise, gerçekleşen duruşmalarda cinsel saldırı suçuyla hiç ilgisi olmayan hususları tartışmaya açarak hem C.E’nin özel hayatının gizliliğini ihlal ediyorlar hem de davanın odağını cinsel saldırı suçundan uzaklaştırmaya çalışarak faillerin cezasız kalması için uğraşıyorlar.

‘KADINLARI DEĞİL FAİLLERİ YARGILAYIN’

    Kadınlara yönelik şiddet olaylarının yargılamalarının mağdur odaklı yapılabilmesi, eril yargı pratiklerinin uygulanmaması için C.E’nin davasının takipçisi olacaklarını açıklayan avukatların açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

    “Kadınların cinsel saldırı sırasında neden bağırmadığı veya şikâyetini neden hemen yapmadığı gibi konuların yargılama sırasında sorgulanması ikincil mağduriyete neden olur. Faillerin değil de adeta cinsel saldırıya uğrayan kadınların yargılandığı, damgalanmaya çalışıldığı yargılama pratiklerinde kadınların psikolojik şiddete uğramasına izin vermeyeceğiz! Mahkemeler şiddete uğrayan kadınları değil faili yargılamalıdır! C.E için 27 Temmuz 2021’de saat 11.00’de Antalya 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeyiz!”

    Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim