Antalya’da daha önce çok sayıda turist, kaldıkları otele haciz gelmesi sonrasında dışarı atılmış, adeta paralarıyla rezil olmuştu.  Akdeniz Gerçek’e ulaşan ve daha önce de benzerlerinin yaşandığı iddiaya göre; mağduralar otelin önünde büyük bir buluşma gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

 

    Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde yer alan Side bölgesindeki bir otele aylar öncesinden rezervasyon yaptıran yerli ve yabancı çok sayıda turist otelin lobisinden içeriye alınmadı, rezervasyonlarının iptal edildiği bilgisi paylaşıldı. 2015’ten beri bu durumun yaşandığını ve yetkililerin kalıcı bir müdahalede bulunmadığını ifade eden turizm mağdurları, ‘Kimi arkadaşlarımızın parası geri yatırılmadı. Daha önce acenta sorunu dedikleri için işin içinden çıktılar. Ancak acenta değişmesine rağmen aynı sorun yaşanıyor’ şeklinde konuştu.

 

OTELE HALEN ULAŞILAMIYOR…

 

    Çeşitli otel-oda satış platformlarından halen söz konusu otele dönük satışların devam ettiği görülüyor.  Daha önce de basına yansıyan olayda söz konusu otelin yönetimi tur şirketini sözleşme gereklerini yerine getirmemekle suçlamıştı. Otelin santral numarasına defalarca kez aranılmasına karşın yanıt verilmemesi ise gerginliği tırmandırdı.

 

 

‘NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK’

    Çok sayıda otel mağduru konuyla ilgili olarak yaptıkları şikayetlerine emniyet güçlerinden muhatap bulamadıklarını ve dertlerini aktaramadıklarına dönük tepkiler yükseliyor. İşleyişe göre Jandarma, polis ya da herhangi bir kolluk kuvvetine ‘Ben nitelikli dolandırıcılığa uğradım. Müşteki olarak ifade vermek istiyorum” denilmesi halinde bu görevlilerin bu şikayeti almama imkanı yok. Alınmadığı takdirde tutanak tanzim edilip, Cumhuriyet Savcısı’na gidilebilir, o görevlilere ciddi bir cezai yaptırım gerçekleştirilmesi sağlanabilir.

    Edinilen bilgiye göre C. Tur ve P. T. adlı turizm şirketlerinden halen çok sayıda rezervasyon yaptırmış olan tatilci mevcut. Tatilciler otel kapısına gittiklerinde yeniden içeri alınmamaktan endişeli. Mağdur olan tatilcilere ‘otele gelmeyin, boşuna zahmet etmeyin, bulunduğunuz yerden şikayetçi olun’ denildiği iddia edilirken, oteli arayan kişilere otelde yer bulunmadığı dolayısıyla gelecek kişilerin otele alınamayacağı bilgisi paylaşılıyor. 

    Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan avukatlar, karşı taraftan hizmet alınamadığı için tutanak tutulması gerektiğinin şart olduğuna dikkat çekti. Mağdurlar tarafından ‘dolandırıcı’ olarak nitelendirilen P.T. adlı turizm acentanın iflas kararı vermediyse ve işlerini devam ettiriyorsa her türlü maddi ve manevi tazminat davası açılabileceği beyan edilirken, herkesin otele gidip haklarını korumak adına tutanak tutturmasının şart olduğu bilgisi paylaşıldı.

KURUMLAR SORUMLULUK ÜSTLENMİYOR

   C. Hotel adlı şirketten C.Y. imzasıyla gelen e-postada ‘P.T. ile herhangi bir anlaşmamız olmadığından dolayı C. olarak adınıza kayıtlı herhangi bir rezervasyon mevcut değildir” ibaresi yer aldı. Yine AKTOB Koordinatörlüğü’nden bir mağdura gönderilen mesaj şöyle:  

    “Sayın T. adı geçen otel üyemiz değildir. Şikayetinizi Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’ne yazılı olarak iletiniz.”

    Yine ALO 176’dan gelen bir bilgilendirmede mağdurlara şu mesaj iletildi: “P.T. TÜRSAB Türkiye Seyahat Acentaları Birliği üyesi değildir. Kaçak acenta ve turizmi kötüye kullanma faaliyeti ile ilgili aşağıda tarafınıza sunulan adrese belgeleriniz ile şikayetinizi iletmenizi rica ederiz.”

MAĞDURLARDAN EYLEM ÇAĞRISI

    Mağdurlar ise şu çağrıda bulundular: 

    ‘Bu şirketin amacı yıldırma politikası. Erken rezerve yaptırdığımız yerimizi bir şekilde iptal ettirip 2-3 katına başkalarına satmak, bankadan paranı iade alsan ne ya da farklı yollardan tatil planların mahvolduktan sonra… O yüzden herkes günü geldi mi otele gitsin, orada itiraz etsin.’ ‘Arkadaşlar olay çıkınca hem iskanları yok, hem Turizm Bakanlığı’na kayıtları yok. Sadece bir belediye ruhsatıyla işletme yapıyorlar. Belli ki paraları topladılar, yediler. Şimdi yeni para toplama derdindeler. Grup olarak gittiğimizde bağıra çağıra söyleyeceğiz 21 Temmuz’da.”

    Özgür Cem Boynueğri

Editör: TE Bilisim