Antalya’nın Finike ilçesinde portakal ve narenciye bahçeleri duble yol yapımı nedeniyle tehdit altında olduğu haberlerine gazetemizde yer vermiş ve dünyaca ünlü Finike Portakalı’nın yetiştiği bahçelerden geçmesi planlanan Finike-Demre arasındaki alternatif turizm yoluna itirazların olduğunu gazetemizin önceki sayılarında paylaşmıştık. 


     Aradan geçen zaman içerisinde Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, portakal bahçelerinden geçen ve kamuoyunun büyük tepkisine neden olan Finike-Demre-Kaş karayolu güzergâhının iptal edildiği müjdesini verdi. Alınan karar ile portakal bahçelerinin dolayısı ile Finike’nin geleceğinin kurtulduğunu bildiren Başkan Geyikçi, kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Geyikçi, “Finike Belediyesi olarak güzergâhın değişmesi için büyük mücadele verdik ve mücadelemizi kazandık” dedi.

 

BAŞKAN GEYİKÇİ MUTLU 

    Belediyeden yapılan açıklamaya göre Başkan Geyikçi, “Kararın alınmasında bize büyük destek veren hemşerilerime ve siyasi parti ayrımı gözetmeden haklı mücadelemizi destekleyen Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Yolun portakal bahçelerinden geçmesi, ilçemizin geleceği, dünyaca ünlü Finike Portakalının geleceği için olumsuz sonuçlar doğuracaktı. Çok doğru bir karar alındı. İlçemizin geleceği adına çok mutluyum” dedi.

 

MEVCUT YOL KALACAK

    Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’nün Finike Belediyesi’ne yaptığı yazılı açıklamada şu bilgiler yer aldı: “Bölge Müdürlüğümüzce çalışmaları sürdürülen “Finike-Demre-Kaş yolu Etüt proje Mühendislik hizmetleri işi” güzergâh başlangıcında bulunan Finike ilçesi sınırlarındaki bölünmüş yol projesi yöre halkının gösterdiği tepki ve talepleri üzerine bölünmüş yol projesi kapsamı dışına çıkarılmıştır. Daha önce belirlenen güzergâhın Finike ilçesi sınırlarında kalan kesiminde herhangi bir proje çalışması yapılmayacak, mevcut yol olduğu haliyle kullanılacaktır. Ayrıca bu kesim devam eden Finike –Demre-Kaş yolu ÇED sürecinin de dışında tutulacaktır.”

 

    Aşağıdaki linklerden konuyla ilgili gazetemizde çıkan haberlere ulaşabilirsiniz:

    https://www.akdenizgercek.com.tr/haber/36874-baskan-gercekleri-acikladi

 

    https://www.akdenizgercek.com.tr/haber/36750-finike-portakalina-kiymayin

 

    https://www.akdenizgercek.com.tr/haber/36823-finike-hepimizin

 

    Fadime Yiğit

Editör: TE Bilisim