Ankara Keçiören'de yaşayan Asenat’ın ailesi, SMA hastası kızlarının yurtdışında yapılacak olan Zolgensma gen tedavisi için yaklaşık 3 ay önce bir bağış kampanyası başlattı. Ancak bağış kampanyasının çok yavaş ilerlediğini belirten baba Melik Münas şuana kadar tedavi için toplanan paranın yüzde 1,5’nin tamamlandığını, kızının sadece 10 ayı kaldığını ve herkesin kampanyaya destek vermesini beklediklerini söyledi.

 

“KIZIMIN GÜLÜŞÜ GÜNDEN GÜNE YOK OLUYOR”

    Asenat’ın babası Melik Münas, kızının SMA Tip 1 kas hastalığı teşhisinin 8 aylıkken konulduğunu, kızlarının şu anda 14 aylık ve 7 kilo olduğunu belirterek “Kızımın gülüşü günden güne yok oluyor. Asenat’ın çok zamanı kalmadı. Desteklerinizle sağlığına kavuşacak olan kızımın elini bırakmayın” diyerek başlattıkları bağış kampanyasına hayırseverlerin desteklerini beklediklerini dile getirdi.

 

“ZAMANIMIZ AZALIYOR”

    İnşaat sektöründe çalışan ve 4 çocuk babası olan Melik Münas, başlattıkları ‘Asenat’a umut ol’ kampanyasıyla ilgili şunları söyledi: “Kızım Asenat SMA TIP 1 hastası. Ölümcül kas hastası. Ülkenin verdiği 4 doz Spinraza ilacını aldık. İlerleme olmadı. Kızım 40 gün yoğun bakımda kaldı. Nefes alamadığı için boğazını deldiler. Biz kızımızın Zolgensma ilacını almasını istiyoruz. Bu ilaç yaklaşık 2 milyon 350 bin dolar. Asenat şu an 14 aylık oldu. Zolgensma Gen tedavisini alması için 10 ayı kaldı. Zamanımız azalıyor. 3 ay önce bir bağış kampanyası başlattık. Kampanyamız çok yavaş ilerliyor. Şu anda kampanyanın sadece yüzde 1,5’i tamamlandı. 10 ay içerisinde gerekli meblağ toplanırsa çocuğumuzun tedavisi yapılacak. Herkesten ricam yardımcı olun, yardım eli uzatın. Asenat sağlığına kavuşsun, hayatına kavuşsun.”

 

“ÇOCUKLARA KARŞI DUYARLI OLUNSUN”

    “Elimizden bir şey gelmiyor. Annesi, babası olarak çaresiz bir şekilde bekliyoruz. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bugün birçok kişiye ulaşmaya çalıştım. Ama kimse dönmüyor. Asenat ve Asenat gibi çocuklara karşı duyarlı olunsun ve sahip çıkılsın istiyoruz.”

 

“KİMSE BİZİ GÖRMÜYOR”

    “Bağış kampanyası için sosyal medyalardan yaptığımız canlı yayınlarda kimse gelmiyor kimse bizi görmüyor. Bağış sayfası denildiği zaman herkes gidiyor. Sesimizi bir türlü insanlara duyuramıyoruz. Herkes kampanyaya katılsa bu meblağ bir gecede toplanır. Birçok kişi duyarsız kalıyor bu çocuklara. Günler Asenat’ın aleyhine işliyor. Günden güne kasları eriyor. Günden güne yüzündeki gülümseme eksiliyor. Kızımın sesine ses olun. Kızımı görmemezlikten gelmeyin.”

 

    Kampanyaya TR02 0001 0023 3477 7059 5450 01 Ziraat Bankası IBAN numarasından destek verilebilecek.

 

     Fadime Yiğit

Editör: TE Bilisim