AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün açıkladığı yeni kararlara göre saat 00.00’dan sonra çeşitli yerlerde müzik dinletileri yapmak yasaklandı. Pek çok müzik emekçisinin salgın süresince intihar ettiğini ve AKP’nin yasaklarının toplumu dizayn etmeye dönük ideolojik adımlar olduğunun altını çizen TKP PMK üyesi Özkan Öztaş, “Saraylarına milyonlar akıtılıyor.  O saraylardaki bir küçük mermer parçasına harcanan parayı müzik emekçilerine ayırsalar, o insanlar intihar etmeyeceklerdi” şeklinde konuştu.

‘AKP PANDEMİYİ FIRSAT BİLDİ’

    Gece 12.00’den sonra farklı alanlarda müzik yasağının olmasının ideolojik bir boyutu olduğunu ifade eden TKP Antalya İl YK Üyesi Erhan Altınkaynak şu değerlendirmelerde bulundu: 


    “Pandeminin başından beri atılan adımlar, AKP tarafından bir yaşam biçiminin topluma dayatılmasıdır. Pandemiyi işçi sınıfının haklarının elinden alınması için bir fırsat olarak da gördüler. Bugüne kadar salgına karşı pek çok atabilecekleri adımı atmayı tercih etmediler. AKP pandemiyi siyasal hakların kısıtlanması ve esnek çalışmanın dayatılması için kullandı. Haftasonu ve belirli bir saatten sonra sokağa çıkış yasağı gibi yasaklar da insanların birbirinden güç almasını ve yine kendilerinin istemedikleri bir eğlence anlayışını engellemek adına atılan adımlar oldu.”

‘İŞÇİ SINIFI HER SABAH SIKIŞ TEPİŞ İŞE GİDİYOR’

    Siyasetin altın kurallarından birinin tutarlı olmak olduğunu ve iktidarın kendi siyasal çıkarları uğruna toplum sağlığını hiçe saydığının altını çizen TKP PMK Üyesi Özkan Öztaş şöyle konuştu:


    “İktidar belirli noktalarda yetemiyor olabilirdi, bu tutarsız olduğu anlamına gelmez. Bazen bir hedef koyarsın ve ona yetişemeyebilirsin. Ancak iktidar tutarsız bir tutum takınıyor. Kendi lebalep kongrelerinde, yakınlarına ve tarikat liderlerine ait cenazelerde hastalık bulaşmazken sırf içki tüketilen bir ortamın oluşmaması için insanların yaşamına müdahale ediyorlar. İşçi sınıfının sabahları sıkış tepiş otobüslere, tramvaylara doluştuğu ve herkes sokağa çıkma yasağındayken çeşitli dini etkinliklere izin verildiği bir yerde bu yasaklamalar tutarsızlıktır. Başta müzik emekçileri olmak üzere eğlence sektöründe çalışan insanlar artık yaşamak istiyor. 


    Bu insanların çalışma alanları buralar ve çalışacakları alanlar sabah 5 ile akşam 9 arası değil. AKP, bugüne kadarki tüm çağdışı yobazlar gibi müziğe, sanata karşı bir tutum sergiliyorlar. Birçok müzik emekçisi bu süreçte intihar etti ya da müzik aletlerini satmak zorunda kaldı. Bir yandan da Muğla’daki ve Bitlis’teki yapımı devam eden Saraylarına milyonlar akıtılıyor.  O saraylardaki bir küçük mermer parçasına harcanan parayı müzik emekçilerine ayırsalar, o insanlar intihar etmeyeceklerdi.”

    Özgür Cem BOYNUEĞRİ

Editör: TE Bilisim