SES Antalya Şube Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer, pandemi döneminde Aile sağlığı merkezi çalışanlarının sorunlarının ve birinci basamağın görmezden gelinmesinin hem sağlıkçıları hem de vatandaşları mağdur ettiğini vurguladı. Başkan Taşer, “Sayın Bakan  o ‘Güvenin’ dediği güce kimlerin katkı koyduğunu bile maalesef görmüyor yada görmek istemiyor.  Gurur duyulan devasa şehir hastanelerinden daha fazla aşı yapan ve aşılamada rekorlar kıran, teşekkür edilen sağlık çalışanları arasında Aile Sağlığı Çalışanları yok, görünmüyoruz…” ifadelerini kullandı.

‘AŞILAMADA REKOR SAĞLIKÇILARIN ÇABASINDAN…’

    Sağlıkçıların, aile sağlığı merkezlerinde her türlü eksikliğe rağmen ellerinden geldiğince özveriyle tüm vatandaşları aşılamaya çalıştığının altını çizen Taşer şu bilgileri paylaştı: “Alt yapıyı kurmadan, aşı temini ve lojistik desteği sağlamadan, özellikle aile sağlığı merkezlerinin mekan, malzeme ve personel sorunlarını gidermeden, geniş mekanlarda randevusuz aşı merkezleri oluşturmadan günübirlik alınan kararlarla böyle aşılama olmaz. Aşılama, birinci basamak sağlık emekçilerinin cansiperane çabalarıyla rekorlar kırmaktadır.

    Aşı olmak isteyen vatandaşlara, aşı yapmaya istekli bizlere rağmen geçen hafta çalışmayan AŞILA sistemi yüzünden aşılama sekteye uğradı. Antalya'da ve ülkenin her yerinde Aile Sağlığı Çalışanları ile vatandaşlarla karşı karşıya bırakıldı, şiddete adeta davetiye çıkarıldı. Özveriyle aşı yapmak isteyen Aile Sağlığı Çalışanları hiç olmadıkları kadar yoruldu.  Gurur duyulan aşı rekorlarında bu emeği, katkıyı kimse yok sayamaz!“

‘FIRSATI KAÇIRMAMALIYIZ!’

    Vaka sayılarının düşmesi ve yaz ayları aşıların tamamlanması için önemli bir fırsat sunmaktadır diyen Dr. Kaan Taşer “ Bu değerli fırsatı kaçırmamalıyız. Eğer bu işin üstesinden birlikte geleceksek rehberimiz bilim ve şeffaf bilgi olmalıdır.  Bizler yılmadan salgınla mücadeleye ve topluma aşı seferberliği için çağrıda bulunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

    Özgür Cem BOYNUEĞRİ

Editör: TE Bilisim