Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 pandemisinden dolayı uzun süredir bir araya gelemeyen ANTGİAD üyeleri normalleşme dönemi ile birlikte yaklaşık bir buçuk yıllık aradan sonra fiziki olarak ilk kez bir araya geldi. ANTGİAD Başkanı Osman Sert’in dernek çalışmaları ve ekonomiye dair bilgiler verdiği toplantı üyelerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.


    Antalya’nın ilk iş insanları derneği olarak böyle zorlu bir pandemi dönemini üyelerinin güçlü dayanışmasıyla birlikte aşmaya çalıştıklarını belirten Başkan Osman Sert, dernek olarak çok büyük bir dayanışma örneği gösterdiklerini ifade etti.

PANDEMİDE ÜYE SAYISI ARTTI

    Konuşmasını pandemi dönemindeki dernek çalışmaları hakkında bilgiler vererek sürdüren Başkan Sert, bu süreçte derneğin çalışmalarına normal süreçten daha yoğun bir tempoda devam ettiklerini söyledi. Pandemi döneminde derneğin 30 yeni üyeye ‘merhaba’ dediğini belirten Başkan Sert, “Çok zorlu bir süreci üyelerimizin verdiği büyük destek ile çalışmalarımızı artırarak devam ettirdik. Bu süreçte yönetim kurulumuz ve üyelerimiz gerçekten büyük fedakarlıklar göstererek çalışmalarımıza destek oldu. Ben bu süreçte desteğini hiçbir zaman esirgemeyen üyelerimize teşekkürü bir borç biliyorum” ifadelerini kullandı.

‘HER ALANDA KAZANDIRDIK’

    Dernek olarak pandemi döneminde geçmişten gelen projelerin yanı sıra bu süreçte de yeni projeler ürettiklerini ifade eden ANTGİAD Başkanı Sert, “ANTGİAD AVM ile üyelerimizi online bir platforma taşıyarak ticaret hacimlerini büyütmeleri için destek olduk. Bu projemiz halen devam ediyor. Hem üyelerimizin kendi aralarındaki etkileşimlerini artırmak hem de üyelerimize ulaşmak isteyen tüketicilerin rahatlıkla ulaşabildiği ANTGİAD AVM her geçen gün büyüyen bir ivmeyle çalışıyor” dedi.

    ANTGİAD AVM dışında üyelerinin yararlandığı ANTGİAD Advantage Kart çalışmasının sürdüğünü belirten Başkan Sert, “Projeye her geçen gün üyelerimize avantaj sağlayan indirimler alıyoruz. Bu projemizde yine hem üyelerimizin kendi aralarındaki ticareti yükseltiyor hem de farklı kurumlardan özel indirimler kazandırıyoruz. Özellikle pandemi sürecinde her alanda artan maliyetleri göz önünde bulundurduğumuzda ANTGİAD üyelerinin bu avantajlı firmalardan yararlanarak maliyetlerini bir nebze olsun aşağı indirmesi çok önemli bir durum oldu” diye konuştu.

‘EKONOMİ GENÇLERLE BÜYÜYECEK’

    Antalya ekonomisi ve gündem hakkında da bilgiler veren Başkan Osman Sert, iş dünyası olarak enflasyon ve yüksek girdi maliyetlerinin şu anda her yatırımcının ortak problemi olduğunu söyledi. Bunun yanında yüksek yüzdeli genç işsizliğinin de ekonominin yükselmesinin önünde büyük bir engel olduğunu ifade eden Sert, “Bizler genç iş insanları olarak hem genç işsizliğine hem de ekonominin önündeki her türlü problemlere çalışarak, üreterek ve fikirlerimizle destek olarak önlem almaya çalışacağız. Türkiye’nin ve özellikle de kentimizin ekonomik anlamda ileri gitmesi biz gençler ile olacak” dedi.


    Toplantı üyelerin pandemi dönemi ve sonrasında yaşadığı sektörel sorun ve çözüm önerilerinin istişaresi ile sona erdi.

 

    Akdeniz Gerçek Haberi Merkezi

Editör: TE Bilisim