Antalya’nın ve Türkiye’nin sorunlarının her geçen gün yaşamı daha da zorlaştıracak boyutlara geldiğinin altını çizen Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen ve Saadet Partili çok sayıda yurttaş, “Siyasetteki skandallar, ekonomideki beceriksizlikler ve salgın süreci derken insanlarımız adeta patlama noktasına gelmiştir” diyerek Geçim İttifakı kampanyasını Antalya’da başlattılar.

‘GEÇİM SIKINTISIYLA İNTİHAR EDENLER VAR’

    Basın açıklamasında konuşan Başkan Düzen şu ifadeleri kullandı: 

    “İktidardaki arkadaşlar gündemi meşgul etmek ve ekonomik krizi gölgelemek için her geçen gün yeni bir müjde vermeye çalışıyorlar ama kendileri dahi bunlara inanmıyorlar, içten içe gülüyorlar. Ne siyasette ne de ekonomide artık mızrak çuvala sığmıyor, beceriksizliğin bedeli yanlış politikalarla halkımıza ödetiliyor ve gelecek nesillerimize dahi fatura ediliyor. Çetelerin ortaya çıkması, mafyanın türemesi, mide bulandırıcı siyaset-medya-mafya üçgeninin oluşmasının temel nedeni işte bu yönetim anlayışıdır. Yönetme kabiliyetini yitirenler, iyi gün - kötü gün demeden vergi toplayanlar; esnafımızı ve topyekûn insanımızı zor günlerinde yalnız bıraktılar.

    Kendileri ve yakınları varlık içinde yüzerken, milyonların geçim derdini görmezden geldiler ve maalesef inatla görmezden, duymazdan gelmeye devam ediyorlar. Sanayicimizin, çiftçimizin, besicimizin üretim arzusunu kırdılar; bankalara köle yaptılar, faiz lobilerinin ekmeğine yağ sürdüler. "Devlet olarak zor günlerden geçiyoruz" diyerek insanımızın duygularını sömürdüler; vatandaşımıza zor günlerinde sırt çevirdiler. Maalesef, geçim sıkıntısının bunalımıyla intihar edenler var! Yarınlara umutla bakması gerekirken geleceğe kaygıyla bakan gencecik kardeşlerimiz var!”

‘TÜRKİYE, AKP’DEN BİR AN ÖNCE KURTULMALI’

    Türkiye’nin bir an öce vakit kaybetmeden AKP iktidarından kurtulması gerektiğini vurgulayan Başkan Düzen sözlerine şöyle devam etti:

    “İktidar yanlış yapıyor, daha da kötüsü bu yanlışlıkları bilerek, isteyerek ve hatta inadına yapıyor! AKP Genel Başkanının ifade ettiği; "Aç olarak dolaşanları buyurun, siz de doyuruverin!" sözlerinden hicap duyduğumuzu ifade etmek isteriz. İnsanımızı aç ve yoksul bırakanlar, kendileri değil mi? Müsterih olun, umudunuzu hiç kaybetmeyin! Biz varız! Karanlığın en koyu olduğu an şafağın en yakın olduğu andır. Herkes bilmeli ki; şafak yakın! "Geçim İttifakı"nda bir araya gelme çağrısında bulunuyoruz. Şehrimizdeki, ilçelerimizdeki, mahallelerimizdeki birçok hanenin ocağındaki bu tencere; artık patates-soğanı dahi bulamaz hale gelmiştir!”

    Özgür Cem Boynueğri

Editör: TE Bilisim