Özel Akev Ortaokulu’ndan yapılan açıklamada, “6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşen Liselere Giriş Sınavı’nda bu yıl yine geçen yılda olduğu gibi öğrencilerin başarısını belirleyen ders matematik oldu” denildi.

 

    İçinde bulunulan pandemi koşulları sebebiyle gerek uzaktan gerek yüz yüze yapılan eğitim çalışmaları neticesinde ortaokul biriminin, 8. Sınıf öğrencilerini disiplinli, planlı, özverili bir biçimde sınavlara hazırladığını belirten AKEV yetkilileri “Özel Akev Ortaokulu olarak 1964’ten bugüne çağdaş eğitim modelleriyle, çalışkan, özverili ve geleceği aydınlatan nesiller yetiştirme arzusuyla yola çıktık” dedi.

 

“BAŞARIYI MATEMATİK BELİRLEDİ”

    Özel Akev Ortaokulu’ndan yapılan açıklamada LGS ile ilgili şunlara değinildi: 

    “6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşen Liselere Giriş Sınavı’nda bu yıl yine geçen yılda olduğu gibi öğrencilerin başarısını belirleyen ders matematik oldu. Matematik zümremizin sınav değerlendirmesine göre,  3 adet kolay, 8 adet zor soru bulunduğu, matematik konuları düşünüldüğünde bazı soruların bu kazanım becerilerinin üstünde olduğu ifade edildi. Fen Bilimleri zümresine göre, LGS 2021 Fen Bilimleri bölümünde kolay ve orta düzeyde sorular olsa da 3-4 soru belirleyici oldu. 

   Soruların geçen seneye göre daha belirleyici olduğu gözlenmiştir. Matemetikten sonra bu sene LGS’nin Fen Bilimleri kısmının da belirleyici olacağı belirtilmiştir. Türkçe zümresi sınav hakkında, sözel mantık, grafik ve görsel yorumlama gibi soruların olması nedeniyle yeni nesil sorulara da kararınca yer verildiğini, genel anlamda “çok kolay” denilebilecek sorulara pek rastlanmadığı görüşünde.”

 

“YENİ NESİL SORU ANLAYIŞI”


    “Sosyal Bilgiler zümresi İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi için, soruların kapsam geçerliliğinin yüksek olduğunu, sorulardan 2 tanesinin bilgiye dayalı sorular olduğunu gözlemledi. Sorular yeni nesil soru anlayışı içerisindedir. Belirtilen iki soru dışında net bilgi istemeyen, yorumlama yapmayı gerektiren sorular sınavda yer almıştır.”

 

“TÜM ÜNİTELERDEN SORU SORULDU”

    “İngilizce zümresi, 2021 LGS İngilizce dersi soruları incelendiğinde tüm ünitelerden soru sorulduğu, soruların kolay ve orta düzeyde olduğu, kelime bilgisinin, okuduğunu anlama, yorum yapma ve sonuç çıkarma becerilerinin ölçüldüğü bir sınav olarak değerlendirdi.

    Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresi soruların, geçen sene olduğu gibi bu sene de Türkçe soruları gibi olduğunu, okuduğunu anlama, yorum yapabilme gücüne dayandığını belirtmişlerdir.”

 

    Emel Bayram

Editör: TE Bilisim