Muratpaşa’nın Güvenlik Mahallesi’nde bulunan 8 Mart Parkı, ‘tam kapanmada’ dahi gün içerisinde toplaşan onlarca maskesiz gencin, alkollü ve çeşitli uyuşturucu maddeleri kullanan kişilerin, çocuklu aileleri rahatsız eden magandaların uğrak noktası konumunda. 

    Mahalle sakini yurttaşlar onlarca kez şikayetçi olmalarına karşın geçici müdahaleler dışında sürekli gözlemi de içeren önlemlerin alınamamasından ve emniyet güçlerinin olay yerine geç intikal etmesinden şikayetçi.


    Son olarak parkta uyuşturucu madde kullandığı düşünülen kişiler arasında yaşanan tartışmaya müdahale eden polis ekiplerinin göz altına aldığı bir kişi, ekip otosunu beklerken uzun süre bir başka şahıs tarafından fiziki müdahaleye maruz kalırken, gözaltına alınan şahsın da ağır hakaretler sarf ettiği görüldü.

    Gözaltı işleminin tamamlanması için olay yerine gelmesi beklenen ekip aracının ise, kent merkezinde yer alan Güvenlik Mahallesi’ndeki parka intikal etmesinin uzun sürmesi ise dikkat çekti.

‘8 MART PARKI, UYUŞTURUCU MERKEZİ HALİNE GELDİ’

    Daha önce konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Antalyalı iş insanı Mustafa Akar şu ifadeleri kullandı:

    “Antalya’nın göbeğinde Güvenlik Mahallesi Çallı 8 Mart Parkı çevresi tam bir uyuşturucu merkezi haline geldi. Gündüz aleni bir sürü insan hem içiyor hem de ticaretini yapıyor hem de terör estiriyor. Çevredeki iş yerlerinin, konutların, bankaların yoğun olduğu bir yerde bu rezilliğin yaşanması ve hiçbir tedbirin alınmaması çok garip. Bu insanlar tam bir terör estiriyor burada vatandaşa, araçlara saldırıyor. 

    Gece lüks araçlar cirit atıyor, uyuşturucu almak için. Esnaf, iş yerleri, konutlar 155 polisi arıyor, ekip geliyor korna çalıyor veyahut usulen dağıtıyor on dakika sonra yine aynı senaryo. Burada neden narkotik, sivil polis takip yapmıyor? Neden önlem alınmıyor? Bu kadar şikayet neden dikkate alınmıyor? Hem uyuşturucu işi hem kavga dövüş hem çevrenin mal ve can güvenliği tehlikede olan bir yer neden bu kadar vurdumduymaz bir hal alıyor? 

    Buradan başta Antalya Valimize, Emniyet Müdürümüze, Muratpaşa Kaymakamımıza ve duyarlı olan herkese sesleniyorum bir an önce daha vahim bir şey yaşanmadan lütfen tedbirinizi alın. Bu benim sorumlu vatandaşlık görevim olduğu için yazdım.”

    Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim