Turizm ve hizmet sektörleri, pandemi ile birlikte durma noktasına gelen ve tam kapanma sürecinde herhangi bir desteğin söz konusu olmadığı Antalya’da şimdi de tarımda yıkım manzaraları yaşanıyor.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Cavit Arı, sosyal medyada, Serik Hali’nden aldığı görüntüleri paylaştı. Görüntülerde, bir çok çiftçinin ürünlerini hale getirdiği, ancak halde neredeyse hiçbir alıcının olmadığı görülürken, üretilen ürünlerin çürümeye yüz tuttuğu görüldü.


CHP’li Arı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çiftçi yetiştirmiş, getirmiş ama halde alıcı yok. Sokağa çıkma yasağı var, semt pazarları kapalı, üretici hesapsızlıktan bir kez daha perişan. Bu manzaralar Serik Hali’nden. Diğer sebze hallerini siz düşünün. Yetkililerin bu konuda acil bir çözüm üretmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Arı, paylaşımına AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da etiketledi.


Hallerden gelen görüntüler, pazarcıların hallerdeki ürünlerin esas alıcısı olduğu ve piyasayı pazarcıların döndürdüğünü gözler önüne serdiği yorumlarına neden oldu.


Özgür Cem Boynueğri

Editör: TE Bilisim