Attalos Heykeli önünde, 16 Nisan Cuma günü saat 17.00’de bir araya gelen kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini kabul etmiyoruz” diyerek sözleşmenin maddelerini teker teker okudu. Ellerinde pankartlarıyla, seslerini duyurmaya çalışan kadınlar hep birlikte, “Kadın cinayetleri politiktir, kadınlar sokağa özgürleşmeye, tecavüzü aklama sözleşmeyi uygula, susma ses ver, kadına şiddete son ver” sloganları attı.

 

“BİZİM OLANA SAHİP ÇIKMA ZAMANI”

    Antalya Kadın Platformu’nun ortak basın açıklamasında “Şimdi bizim olana sahip çıkma zamanı, bedenimiz bizim, hayatımız bizim, haklarımız bizim, sokaklar bizim” diyerek İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilme kararından dönülmesi talep edildi.

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİM VAZGEÇMİYORUZ”

    Kadınların ortak basın açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı: 


    “İstanbul Sözleşmesi’ni, yaşam hakkını elinden alan kadınlara sormadan, bir gecede feshedenlere, feshettiklerini düşünenlere, bunu bir daha düşünün diyoruz. İstanbul sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz demek için yeniden alanlardayız. İstanbul sözleşmesi tüm kadınlar için yaşam güvencesidir.


    Şiddete, tacize ve çocuk istismarına karşı, tüm toplumun yarısının güvencesidir. Yeteri kadar uygulanmadığı halde, şiddetin, tacizin, istismarın önüne geçilemediği çok açık ortada olduğu halde, birde ‘ne haliniz varsa görün’ anlamına gelecek bir şekilde sözleşmeyi bir gecede feshettiklerini zannediyorlar.


    İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz. Yakın bir zamanda erkek şiddeti nedeniyle kaybettiğimiz kadınların ismini burada okuyacağız. Tamamını okumamız mümkün değil. Çünkü son 12 yılda kadın cinayetleri yüzde 1400 artmış durumda. Hepsinin anısı ve hesabı bizimle beraber.”


Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim