CHP Antalya İl Başkanlığı’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi ve CHP Genel Merkezi hattında yaşanan hareketlilik sonrası dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor. Son olarak İl Yönetim Kurulu’nun oy birliğiyle tekstil mühendisi Nuri Cengiz İl Başkanlığı görevine getirildi.

 

    Görevden alınan CHP Antalya eski İl Başkanı Nusret Bayar’ın eşi Saniye Bayar, sosyal medyadan sitem dolu bir mesaj yayınladı. “Hak hukuk adalet! Cumhuriyet Halk Partisi deyince aklıma gelen ilk üç şeydir her zaman” diyen Bayar, “Ne yazık ki yaşadığımız, bize yaşatılan bu ayıptan sonra siyasetin sloganlarda kaldığını, hakkın, hukukun ve adaletin siyasi çıkarlar uğruna nasıl çiğnendiğini bize bir kez daha gösterdi” ifadesini kullandı.

 

‘KONU PARTİSİ OLUNCA AİLESİNİ İKİNCİ PLANA KOYDU’

 

    Eski İl Başkanı Nusret Bayar’ın hayat arkadaşı Saniye Bayar şu açıklamalarda bulundu:

 

    “Sevgili eşim Nusret’i tanıyorsunuz. Tanımayanlarınız da biliyorsunuz nasıl bir insan olduğunu. Nusret her sabah 7’de kalkıp parti binasına gitti bir yılı aşkın süredir. Gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Pandemi koşullarında bile esnafı, işçiyi, köylüyü zor gününde yalnız bırakmadı. Gücünün yettiği kadar yardım etti, gücünün yetmediğine derttaş oldu. Bu kararı alanlar bile dürüstlüğüne, onuruna, haysiyetine bir zerre söz söyleyemediler. Çünkü herkes biliyor, ne kadar ilkeli, dürüst, çalışkan ve fedakar olduğunu.

 

    Konu partisi olunca ailesini bile ikinci plana koyduğunu. Biz sadece eşim il başkanlığı görevini üstlendiği için Demre’den Antalya merkeze taşıdık hayatımızı. Nusret kendi işini gücünü bırakarak partisine hizmet etmek için buraya yerleşti. Nusret çok zorluklar yaşadı siyasette. Çok badireler atlattı, bunu da atlatacak çok iyi biliyorum.”

 

‘CHPLİLERİN VİCDANINA BIRAKIYORUM’

 

    Eski İl Başkanı Nusret Bayar’ın partisi CHP için çalışmaya devam edeceğinin altını çizen Saniye Bayar, “Öyle biri o çünkü değiştiremez kendisini” dedi. Bayar şöyle devam etti:

 

    “Sanırım yanlışı da buydu. Ona ne yaparlarsa yapsın, partisine ihanet etmeyeceğini biliyorlardı çünkü. Ne diyeyim? Bilemediklerimiz utansın! Bu kararı ben tüm Antalyalıların, tüm Cumhuriyet Halk Partililerin vicdanına bırakıyorum.”

 

Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim