Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 37 maddelik gündem görüşüldü. Bir önceki Nisan Ayı oturumunda başkan vekilliği ve komisyonlar için kritik önemdeki seçimlerin gerçekleştirildiği ve hareketli bir atmosferde geçen meclise nazaran devam meclisinde gruplar arası uyum ve maddelerin görüşülmesindeki sürat dikkat çekti.


    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin son meclisinde CHP ve İYİ Parti gruplarının çoğunluğu sağlamasına karşın AKP’li Abdurrahman Yılmaz’ın başkan vekili olarak seçilmesi sonrası Yılmaz mecliste herhangi bir ek konuşma yapmadı.


    Meclis’te gündemin ilk 32 maddesi toplu oylanıp komisyonlardan geldiği haliyle kabul edildi. Bu kapsamda, 67 meclis üyesinin katıldığı oturumda, Başkan Böcek Kültür Salonları ve Hizmet Birimleri Tamamlama İnşaatı yapım işi için kredi kullandırılma konusunda yetkilendirildi. Yine belediye bünyesine alınacak 1 kadrolu oyuncunun alımının iptal edilmesine ve yerine 1 Genel Sanat Yönetmeni ve 1 Sahne Demircisi kadrosu açılmasına karar verildi.


    Meclis , Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca tarımsal faaliyetlerde ve hizmetlerde kullanılmak üzere 2 adet treyler aracın alınmasına karar verirken, genel olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu ila Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporları gündemi belirledi.


    CHP, İYİ Parti, AKP, MHP, DSP ve Saadet Partisi meclis üyelerinin tamamının oy birliğiyle gündemin ilk 32 maddesi hızlı bir şekilde onaylanırken, 33. ve 34. maddeler Millet İttifakı’nın onayı ve Cumhur İttifakı’nın reddiyle oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin 35., 36. ve 37. maddeleri ise yine Millet İttifakı’nın onaylaması ile oy çokluğuyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.


    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 10 Mayıs 2021 Pazar günü saat 14.00’te gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.


Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim