Korona virüsle mücadelede tüm dünya genelinde en hızlı yükselişlerden birisine sahne olan Türkiye’de, özellikle turizm ve hizmet sektörleri ağır yara alırken, sürecin en çok kaybedeni de Antalya oldu. Antalya Valiliği, Rusya krizi ile başlayan turizm sezonu öncesinde yeni yasakların ve tedbirlerin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı.


    Buna göre Antalya’da 14 Nisan 2021 Çarşamba günü itibariyle geçerli olacak yeni yasak ve önlemler şöyle:


    Hafta içi sokağa çıkma yasağının saatleri akşam 21.00’den 19.00’a çekildi. Hafta sonlarında ise Cuma saat 19.00’dan başlayarak, Cumartesi ve Pazar tam gün olmak üzere, Pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı sürecek.


    Sokağa çıkma yasağını olduğu Cumartesi ve Pazar günlerinde market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler saat 10.00 ila 17.00 saatleri arasında açık kalarak faaliyette olacaklar.


65 YAŞ ÜSTÜ VE 18 YAŞ ALTINA YASAK YENİDEN

    Antalyalı 65 yaş ve üzeri yurttaşlar hafta içi günlerde saat 10.00 ila 14.00 arası; 18 yaş ve altı çocuklar ise 14.00 ila 18.00 arasında sokağa çıkabilecek, bu saatler dışında sokakta bulunmaları yasak olacak  ve cezaya tabii tutulacak.


    Hafta içi ve hafta sonu ayrımı olmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı çocukların şehir içi toplu taşıma ulaşım araçlarını (minibüs, otobüs, tramvay, dolmuş vs.) kullanmaları yasaklandı.


    Ancak bu başlıkta bir istisna var. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nca yüz yüze eğitimin devamına karar verilen sınıf seviyeleri ile destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında eğitim gören 18 yaş altı çocuklar, durumlarını belgelendirmeleri şartıyla toplu ulaşım araçlarını kullanabilecekler.

 

TÜM TOPLANTILAR 17 MAYIS’A KADAR YASAK!

    Korona virüse karşı yeni yasaklamalar ve önlemler kapsamında halı saha, yüzme havuzu, spor salonu, güzellik merkezi, hamam ve sauna, lunapark ve tematik parklar, kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi, internet kafeler ve elektronik oyun yerlerinin faaliyetleri 17 Mayıs 2021 tarihine kadar durduruldu.


    Buna ek olarak 17 Mayıs’a kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her tür etkinlik yasaklandı.

 

 

TURİSTLERE SOKAK YİNE SERBEST

    Çok sayıda yerleşik ve izinli yabancı asıllının yaşadığı Antalya’da bu kişiler için de özel yasaklamalar getirildi. Buna göre, ikamet izni sahibi olanlar, geçici koruma statüsündekiler ve uluslararası statü sahibi olanlar da sokağa çıkma yasaklarına uymak zorunda olacaklar. Geçici süreliğine Türkiye’de bulunan yabancı turistlerin ise yasaklamalardan etkilenmemeye devam edeceği ifade ediliyor.

 

ANTALYA’DA YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ

    Antalya Valiliği’nden yapılan son duyuruda ise 15 Nisan Perşembe gününden itibaren okul öncesi, 8. ve 12. sınıflar dışında bütün sınıf düzeylerinde tam zamanlı uzaktan eğitime geçildiği açıklandı.


Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim