İYİ Parti’li Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, 2019 yılında göreve geldiğinde turizm alanı olan bölgede sahillerin otellere tahsis edildiğini gördüğünü ve Taşdibi ile Sülüklü plajlarının halka tahsisi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na itiraz ettiklerini ama taleplerinin reddedildiğini hatırlattı. 


“Cennet memleketimizi her karışını korumaya ant içtik” diyen Başkan Kocakaya, plajların halka tahsisi için Antalya 2. İdare Mahkemesi'nde dava açtıklarını ve davayı kazandıklarını duyurdu.


“SAHİLİMİZ KİMSENİN ŞAHSİ MALI DEĞİLDİR”


    “Taşdibi ve Sülüklü sahilimizde otellere verilen plajlarımızı geri aldık” diyen Başkan Kocakaya, şöyle konuştu: “Otellerin yapımı tamamlandığında plajlarımız Demreli hemşehrilerimizin kullanımına kapatılacaktı. 3.000 metre uzunluğundaki sahilimizin ilk 23 metresi park alanı, 20 metresi gezinti yolu ve sonraki 7 metresinin yaya yolu olması talebimiz Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 22 Nisan 2020’de reddedilmişti. 


    Antalya 2. İdare Mahkemesi'nde açtığımız davayı çok şükür kazandık. Sahilimiz kimsenin şahsi malı değildir. Tek sahibi güzel yürekli hemşehrilerimizdir.”


Songül BAŞKAYA 

Editör: TE Bilisim