Antalya’nın Muratpaşa İlçesi’ne bağlı Zerdalilik Mahallesi’nde bulunan, Antalya’nın köklü liselerinden Hacı Malike Bileydi Anadolu Lisesi’nin bahçesinde ve lise binasında gerçekleştirilen tadilatta mahallelinin tepkisini çeken bir olay yaşandı.


    Edinilen bilgiye göre yaklaşık 5 ay daha devam etmesi planlanan ve hem içerisinde güçlendirilme çalışmaları yapılan hem de dış cephede yenileme ve bakımları sürdürülen Hacı Malike Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi’nde duvarda monteli bir şekilde yer alan Mustafa Kemal Atatürk görselinin, tadilat sırasında çöp konteynerinin arkasına bırakılması mahallelide tepkiye neden oldu.


MÜDÜRÜN HABERİ YOKMUŞ


    Antalya’da eğitimin irtifa kaybettiği 2002- 2005 arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan ve görevi kötüye kullanmaktan geçmişte 6 ay hapis cezası alan Adnan Menderes Bulut’un Müdür olduğu okulda, yaşanan acı olaydan okul yönetiminin habersiz olduğu iddia edildi. 


    Tadilatı yapan firma adına açıklama yapan Seçkin Kaya ise işçilerin Atatürk görselini tadilat nedeniyle çıkardığını ve binaya sığmayacak ebatta olduğu için oraya bıraktığını söyledi.


YER BULUNAMAMIŞ!

    Yurttaşların tepkisine konu olan Atatürk görselinin yine Müdür Bulut tarafından yaptırılmış olduğu da gelen bilgiler arasında. Tadilatta görevli olan işçiler, Atatürk’e karşı yapılacak herhangi bir saygısızlığı kendilerinin de kabul etmeyeceğini ancak görseli kaldırabilecekleri farklı bir yer bulunmadığının altını çizdiler.


    Konuyla ilgili gazetemize ulaşan yurttaşlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin çöp konteyneri arkasına bırakıldığı görüntüleri ‘düşüncesizlik ve özensizlik’ olarak nitelendirirken, yaşanan skandalın bir an önce düzeltilmesini talep ettiler.


Özgür Cem Boynueğri

Editör: TE Bilisim