Moderatörlüğünü gazeteci Vahide Yanık’ın yapacağı panelde, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, Bianet Yayın Yönetmeni Nazan Özcan, Deutsche Welle’den gazeteci Burcu Karakaş ve ÇGD Akdeniz Şube Yönetim Kurulu Üyesi gazeteci Müzeyyen Yüce konuşmacı olarak katılacak. 


    ÇGD’den verilen bilgiye göre panelde öncelikle haber üretiminde kadın olmak ve haberin öznesi olarak kadın olmak konuları tartışılacak. Medyada baskın eril zihniyetin haberde kadınları nasıl ele aldığına, haber üretimini gerçekleştirirken neleri görmezden geldiğine ve nasıl bir dil kullanıldığına, tüm bunların kadın tarafında yarattığı yıkıma ve medyadaki cam tavan algısına bakılacak. Kadın odaklı bir habercilik anlayışının neden ve nasıl olması gerektiği de işlenecek.


HABER DİLİ, KADIN TEMSİLİ, SAHA ANLATILACAK

Panelistlerden TKDF Başkanı Canan Güllü haberdeki dilin kadına nasıl yansıdığını, Bianet Yayın Yönetmeni Nazan Özcan ise medyada kadın temsili ve yöneticiliği anlatacak. Gazeteciler Burcu Karakaş kadın ve toplumsal cinsiyet odaklı haberciliği, Müzeyyen Yüce ise sahada kadın gazetecilerin yaşadıklarını ele alacak.


Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim