Antalya Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Osman Sert, göreve başladığı süreçte hem ekonomik ve siyasal kriz ortamı hem de korona virüs salgınının başlaması ile zorlu bir dönem geçirdiklerini ifade ederken Antalya ekonomisinin ayakta kalması için önemli bir dayanışmayı hayata geçirdiklerini anlattı. 


ANTGİAD Başkanı Osman Sert, Antalya için değer yaratmak için görevi devraldığını ve Antalya’nın hiç hazırlıklı olmadığı pandemi koşullarına yakalandığını hatırlattı. Sert pandemi sürecine ilişkin şöyle konuştu: 


“Dernekler olarak oldukça zorlandık. Bizler üyelerimize destek olmak amaçlı 2 ay aidat almadık ve sonrasında da yüzde 50 indirim yaptık. Antalya’da pandemi sürecinde bile istihdam yaratmaya çalıştık. Antalya’da iş insanları dernekleri arasında ilk online toplantı düzenleyen dernek ANTGİAD oldu. 


Genç iş insanları olarak çağın gerekliliklerini yakalayabilmek adına hızlı bir aksiyom aldık. Üye tanıtımlarımıza başladık ve dernek binamıza davet ettiğimiz paydaşlarımızın kendilerini tanıtabilmelerini sağladık. Yaklaşık 70 genç iş insanının programlarını çektik.”

 

ANTALYALI KOBİLERE ÖNCELİK VERİLDİ

    “Yerel dinamiklerle birlikte özellikle KOBİ’ler ölçeğinde dijital dönüşümün önemini anlatmamız gerekiyordu. Biz bunu misyon edindik.  Pandemi var ancak bu koşullarda dahi insanlar kendilerini adapte edip yaşamaya devam etmesi gerekiyordu. 


Dolayısıyla biz de bu konuda sorumluluk üstlenerek Antalya ticaretine katkı koymak adına Bilim Üniversitesi, Organize Sanayi Bölgesi ve Ticaret Odası ile birlikte bir protokol yaptık ve protokoller çerçevesinde bir inisiyatif başlattık.


Prof. Dr. Şadi Evren Şeker’in de destekleriyle birlikte KOBİ’lerde yapay zeka farkındalığını artırmaya gayret gösterdik. Dijital dönüşüm ile ilgili üyelerimizi bilgilendirmek amaçlı toplantılar düzenledik.”

 

SOMUT SORUNLARA SOMUT ÇÖZÜMLER

    “Paydaşlarımızın ekonomik durumlarını pandemi süresince takip ettik ve maddi anlamda desteklemeye çalıştık. Hastalığa yakalananlar, ekonomik olarak işletmesini kapatmak zorunda kalanları takip ettik ve geri bildirimlerini aldık. Pandemi döneminde yapılabilecekler konusunda çalışma grupları oluşturduk. 


Toplumun buna ihtiyacı vardı. Bir sivil toplum örgütünün amacı toplantılar ve yemekli organizasyonlardan ziyade çalıştığı alanda somut sorunlara somut çözüm önerileri üretmektir. Tarım, turizm, ticaret ve ekonomi alanında olduğu kadar eğitim, sağlık ve teknoloji alanında da basına ve kamuoyuna çözüm önerileri sunduk.”

 

‘İLK KEZ BİZ MASKE TAKMAK ZORUNLU OLSUN DEDİK’

“    Sağlık bakımından önceliklerimiz vardı. Yetkili kurumlara önerilerde bulunduk. Maske zorunluluğu gelmeden önce maskenin zorunlu olmasına ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Hemen akabinde maske takılması zorunlu hale geldi. Bu açıdan kamuoyu oluşturmak açısından etkili olduğumuzu düşünüyoruz. 


Turizm ve hizmet alanında ciddi sıkıntılar yaşadık. Restoran ve kafe işletmecileri için de iç karartıcı günler yaşandı. Ancak tarımda önemli bir yukarı yönlü ivme görüldü. Yine otomotivde de olumlu veriler geldi. Bunda hastalık ile birlikte özel araç kullanımının artmasının etkili olduğunu biliyoruz.”

 

Songül Başkaya

Editör: TE Bilisim