2020 Yılında korona virüs salgınının tüm dünyayı olduğu gibi Antalya ve ilçelerini de etkilediğini hatırlatan Başkan, "Buna rağmen; bu zorlu süreçte devletimiz; aldığı tedbirler kapsamında esnaflarımıza nakdi yardımlar sağlamış, bu süreci esnafımızın en az hasar ile atlatması için elindeki imkânları seferber etmiştir" diye konuştu.


    Abdurrahman Başkan; "Aralık ayında ülkemizde Covid-19 aşısının uygulanmaya başlamasıyla birlikte önümüzdeki yaz inanıyorum ki Antalya’mız da ülkemiz de eski günlerine kavuşup turizmde yeni bir rekora imza atacaktır" dedi.

 

"ANTALYA LOKOMOTİF OLACAK"

    Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya’nın hem iç hem de dış piyasa için örtü altı ve açık alan tarımı konusunda çok önemli mesafeler kat ettiğini belirtti. Üretim rakamlarını da paylaşan Başkan, "Antalya’mız 14 milyar Türk Liralık bitkisel üretim değeri ile Türkiye birincisi olmanın gururunu da haklı olarak yaşamaktadır" dedi.


İHRACAT 2020’DE ARTTI

    Abdurrahman Başkan, 2019 yılında Antalya'dan yapılan 536 bin ton olan yaş meyve ve sebze ihracatının, 2020 yılında 664 bin tona yükseldiğine dikkat çekti. 

    Başkan, bu ihracat karşılığında ülkemize 585 milyon dolarlık nakdi giriş sağlandığını vurguladı. Abdurrahman Başkan, "Antalya’mızın 2020 yılı keçi yetiştiriciliğinde ve İpek Böceği Yetiştiriciliği’nde Türkiye 2.’si olması Antalya’mızın sadece turizm sektöründe değil, tarım ve hayvancılık sektörlerinde de ülkemizin lokomotifi olma yolunda hızla ilerlediğinin göstergesidir" dedi.

 

Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim