Yaklaşık 3.5 aydır gel al ve paket servis şeklinde hizmet veren kafe ve restoranlar kademeli normalleşme süreci açıklanmasının ardından dün yarı kapasiteyle faaliyetlerine başladı.
Sabahın erken saatleri olması nedeniyle vatandaşlar daha çok simit ve börek kafelere ilgi gösterdi. Üzerinde ıslak mendil bulunan masalar belirli aralıklarla yerleştirilirken, müşterilerin çok fazla ilgi göstermediği görüldü.
Bir çoğunun ise yeni karardan haberdar olmaması nedeniyle masalarda oturmayı tercih etmediği öğrenildi.
KAÇIRMAK İSTEMEDİM
Arkadaşıyla
ilk günden çay simit keyfi yapan Vedat Ayaz, 3 aydır işletmelerde masaların
kapalı olduğunu ve kötü durumlar yaşadıklarını belirtti. Alınan kararı
mutlulukla karşılayan Ayaz, “İnşallah çok daha iyi oluruz. İlk günü kaçırmak
istemedim. Menümüzde simit, poğaça ve çay var. Uzun aran sonra masada bir
şeyler yediğimiz için mutluyuz” dedi.
TEDBİRLERE
UYALIM
Bir
diğer müşteri Uğur Çetinkaya, “Çok sevinçliyim, sabah geldim hijyen kurallarına
uyulmuş, tertemiz bir ortam, özledik. Kafeler her daim açık kalsın.
Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ederiz. Tedbirlere uyalım ve bu işin de devamını
sağlayalım. Önemli olan tedbirlere uymak hemen gevşememek gerekiyor. Tedbirlere
uyalım ondan sonrası zaten gelecektir. Hep beraber kurallara uyacağız” dedi.
4 AYDIR MASALAR KAPALIYDI
İşletme yöneticisi Ayşegül Kocataş ise yarı yarıya kapasiteyle açılma kararı beklemedikleri bir anda alındığı için mutlu olduklarını dile getirdi. Yaklaşık 4 aydır masaların kapalı olduğunu anlatan Kocataş, “Sabah şok yaşadık. İyi oldu bu karar.3-4 aydır bu süreç bütün esnafı zorladı. Vatandaşlarımızda biraz bizi zorladı. Şu an iyiyiz, gece 3 de bütün masa sandalyeyi indirdik, sabah 6’dan beridir de buradayız. Dezenfektan, sosyal mesafe ve maske gibi kurallara uyuyoruz. 15 personelimiz dönüşümlü olarak çalışıyor. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık” ifadelerine yer verdi.
(İHA)