8 Mart Emekçi Kadınlar Günü haftasının başlaması ile birlikte Antalyalı kadınlar kentin farklı noktalarında hazırlıklarına başladı. Antalya Kadın Platformu, Eğitim-Sen Antalya Şubesi’nde düzenledikleri basın açıklamasıyla kadın dayanışmasını güçlendirmek için hazırladıkları programı duyurdular

Antalya Kadın Platformu adına konuşan Ekin Tücaroğlu, 8 Mart’ın Türkiye’de ve dünyada kadınların baskıya, zulme ve sömürüye karşı mücadele günü olduğunun altını çizerken, kadın cinayetlerine ve her türlü tacize dönük alınan önlemlerin yetersizliğine dikkat çekti.

Tücaroğlu, kadınların yaşadıkları baskının milliyetçi, dinci ve ayrımcı AKP-MHP politikalarının ürünü olduğunu belirtirken, “Bizi toplumsal yaşamın öznesi olmaktan çıkarıp eve hapsetmeye çalışan, makul gördükleri sınırlarda itirazsız, iradesiz yaşamamızı bekleyen erkek egemenliğinin hayallerini boşa çıkarıyoruz” dedi.

“Evde Kal” uygulamasının kadına yönelik şiddeti artırdığını vurgulayan Tücaroğlu, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa gibi kadınları koruyan yasaların bilerek uygulanmadığı aktarıldı. Tücaroğlu, kadınların şiddete karşı devlet tarafından yalnız bırakıldığını ve öz savunma uygulamak zorunda kaldıklarının anlattı.

8 MART’TA ALANLARDAYIZ

Tüm dünyada kapitalizmin ortaklığında cinsiyetçi iktidarlar eliyle kadın karşıtı politikaların uygulanmasına hız verildiğinin ifade edildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kadınları iş hayatında yedek iş gücü olarak gören erkek egemen sistem, pandemi koşullarında da sömürüsünü katlayarak artırmaya devam ettirdi. Haklarımız ve kazanımlarımızı tehdit altına alan bu politikalara karşı, bizleri işsizlik, güvencesizlik ve geleceksizlik çemberiyle kuşatmaya çalışanlara karşı bu 8 Mart’ta alanlardayız.

Sözümüzü çoğaltarak haykırıyoruz! Eşit, özgür ve sömürüsüz bir yaşamı kuruncaya dek mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar olarak kendi sözümüzü söylemek için umut ve güven dolu onurlu bir gelecek kurmak için tüm kadınları 8 Mart 2021 Pazartesi günü saat 18.15’te Attalos Heykeli önüne bekliyoruz!”

KADINLAR BİR ARAYA GELİYOR

Antalya Kadın Platformu’nun 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü için gerçekleştirecekleri etkinlikler şu şekilde duyuruldu:

3 Mart 2021 Çarşamba Saat 20.00, Zoom üzerinden Yeni Dalga Feminist Grevler Sunumu

4 Mart 2021 Perşembe Saat 12.00 Tutsak Kadınlara Kart Atma ve Basın Açıklaması, Yer: Güllük Postanesi Önü

6 Mart 2021 Cumartesi Saat 20.00, Zoom üzerinden Bir Şiir, Bir Şarkı, Bir Hikaye, Bir Oyun Etkinliği

7 Mart 2021 Pazar Saat 15.00-17.00 arası Zoom Üzerinden Kadın Cinayetleri ve Sığınaklar Konulu Forum

7 Mart 2021 Pazar Saat 17.00 Zoom Üzerinden Cinsiyetçi Şiddet Sindemisi Konferansı

8 Mart 2021 Pazartesi Saat 18.15 Basın Açıklaması, Yer: Attalos Heykeli Önü

8 Mart 2021 Pazartesi Saat 19.00 Feminist Gece Yürüyüşü, Yer: Üçkapılar

EMEL BAYRAM

Editör: TE Bilisim