Süleymancılara yakınlığıyla bilinen Ekmel Öğrenci Yurdu’nun Etiler Mahallesi’ndeki 3 parselinin hızlı bir şekilde tevhid edilip Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden konut alanından sosyal tesis alanına dönüştürülmesi mahalleliyi ayağa kaldırdı. İmar Komisyonu’nda CHP ve İYİ Parti’li üyelerin oylarıyla uygun bulunan tadilat, Şubat ayı Meclisi’nde oyçokluğuyla geçti. Karara AKP çekimser kalırken, CHP, İYİ Parti, MHP, DSP, Saadet, bağımsız üye ‘Evet’ dedi.


    Antalya Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’nin mülkiyetindeki Muratpaşa ilçesi Etiler Mahallesi’ndeki 4854 ada 4,5, 6 parsel, edinilen bilgiye göre tevhid edildi ve 13 parsele dönüştü. 


    1/25.000 Ölçekli planda konut alanı olarak gözüken 1140 metrekarelik parselin sosyal tesis alanına dönüştürülmesi teklifi dernek tarafından yapılırken konu Antalya Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Meclisi’nde 75. Maddede görüşüldü ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Komisyon 25 Ocak’ta oyçokluğuyla teklifi uygun buldu.


KOMİSYONDA AKP VE MHP İMZASI YOK


    CHP ve İYİ Partili üyelerin imzasıyla parselin konut alanından yurt alanına dönüşmesinin önü açıldı. Karara imza atan üyeler; CHP’li Mehmet Hacıarifoğlu Erkan Demirci, Sıdıka Gökyar Kızılca, Enver Barış, İYİ Parti’li Barış Bulut. Ali Çetin ve Cumhur Göncü kararı imzalamazken, Adem Er ve Mehmet Ali Kiriş toplantıya katılmadı.


MAHALLELİ İTİRAZ EDECEK!

    8 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilen Şubat ayı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 48. Gündem maddesinde görüşülen özel yurt alanı tadilatının oylamasında ilginç bir tablo ortaya çıktı. 


    Komisyonda kararı imzalamayan MHP, oylamada ‘Evet’ dedi. AKP ise karara çekimser kaldı. Tadilat, 26 CHP, 12 İYİ Parti, 13 MHP, 4 DSP, 1 Saadet Partisi, 1 bağımsız 57 ‘evet’e karşı, AKP’nin 24 çekimser oyuyla oy çokluğuyla geçti. 


    Tadilatın Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı panosunda askıya çıkan plan tadilatı eş zamanlı olarak Etiler Mahallesi Muhtarlığı’nda da askıya çıkarıldı. 18 Şubat’ta askıya çıkan tadilatın 19 Mart’a kadar askıda kalacağı öğrenilirken, mahallede askı süresinde planlamaya itiraz edileceği konuşuluyor.


    Cemaatlerin yurt faaliyetlerinden rahatsız olan mahallelinin ilgili meslek odalarıyla da planlama sürecine dair görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.


Songül BAŞKAYA

Editör: TE Bilisim